- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (07.01.2019, 17:56)
- Maria Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană, prima reacţie după acţiunea în instanţă a lui Liviu Dragnea: Vom depune observaţii într-un interval adecvat de timp
Comisia Europeană a anunţat, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că a fost notificată cu privire la acţiunea în instanţă a liderului PSD Liviu Dragnea şi precizează că va depune observaţiile într-un timp adecvat, menţionând că respectă independenţa OLAF şi a instanţelor.
Urmărește
6673 afișări
Comisia Europeană, despre acţiunea în instanţă a lui Liviu Dragnea: Vom depune observaţii în interval adecvat
„Am fost înştiinţaţi de către Curte asupra acestei acţiuni legale [cazul T738/2018] şi acum o vom analiza. Respectăm atât independenţa OLAF, cât şi a instanţelor europene. Ca întotdeauna în astfel de proceduri, Comisia va depune observaţiile într-un interval adecvat de timp. Comisia nu va face comentarii în acest caz, pentru a respecta independenţa instanţelor europene”, precizează Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, într-un răspuns pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Pe site-ul Curţii Europene de Justiţie este înregistrată Dragnea vs. Comisie în data de 11 decembrie 2018, fără a fi furnizate însă detalii.
Cauzai aici: http://curia.europa.eu/juris/fiche.jsf?cid=5835935
Preşedintele PSD Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană în încercarea de a obţine anularea raportului Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), instituţie care a constatat fraude cu fonduri europene în dosarul Tel Drum.
OLAF a anunţat şi că a identificat probe care sugerează colaborări secrete între beneficiarii fondurilor, funcţionari publici şi firmele contractate, inclusiv falsificare de documente în timpul procedurilor de achiziţie.
De altfel, sesizarea OLAF a stat la baza deschiderii dosarului „Tel Drum”, în care, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.
Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Procurorii au pus, în luna noiembrie 2017, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile liderului PSD sunt printre bunurile sechestrate.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
astăzi, 10:07