- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.06.2015, 16:02)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia juridică a amanat o săptămână discuţia la 22 de proiecte de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să amâne cu o săptămână, dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală, în timp ce PNL a cerut amânarea lor pentru o lună, până la finalizarea sesiunii parlamentare.
Urmărește
368 afișări
Comisia juridică a amanat o săptămână discuţia la 22 de proiecte de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Membrii comisiei au introdus pe ordinea de zi cele 22de propuneri legislative, care urmează să fie trimise instituţiilor abilitate - ÎCCJ, CSM, Ministerul Justiţiei- pentru puncte de vedere şi avize în termen de o săptămână.
Vicepreşedintele comisiei, deputatul Ciprian Nica (PSD) a propus termenul de o săptămână pentru avizul asupra acestor proiecte, însă PNL a criticat propunerea, invocând o grabă "suspectă" de a fi adoptate aceste proiecte.
Reprezentanţii CSM au solicitat un termen de două săptămâni, pe motiv ca nu este suficient timp pentru avizare, arătând că acesta nu este un termen rezonabil. "CSM nu este un organ colegial, trebuie ăa avizam 22 de proiecte, solicităm doua saptamani", a spus judecătorul Marius Tudose, preşedintele CSM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
"Nu trebuie să existe suspiciune cu privire la grabă", a replicat Nica.
Preşedintele ÎCCJ Livia Stanciu a arătat că este vorba despre proiecte deosebit de importante şi nu poate să spună un punct de vedere atât de rapid.
"Vorbim despre un pachet de proiecte care vizează modificari substanţiale cu privire la CP şi CPP, ambele sunt legi organice şi reprezintă fundamentul pe care îşi desfăşoară activitatea justiţia.
Cred că, pentru a da o notă de maximă seriozitate vis a vis de aceste proiecte, nu s-ar impune să purtăm azi discuţii nici la modul general. Nu aveţi un punct de vedere exprimat de către ÎCCJ. Nu cunoaştem punctele de vede ale celorlalţi invitaţi: CSM, MJ. Este extrem de important ca fiecare din aceste instituţii să ne exprimăm puncte de vedere şi să cunoaştem punctele de vedere ale celorlalţi. Având în vedere că este vorba de legi foarte importante, vă rog să amânaţi", a spus Stanciu.
Însă, secretarul de stat în MJ Liviu Stancu a susţinut că trebuie urgentată discuţia asupra proiectului guvernului de modificare a Codurilor, elaborat din 2014. "Acest proiect este din 2014 în Parlament şi am solicitat urgentarea", a menţionat secretarul de stat.
Senatorul PSD Șerban Nicolae, unul dintre iniţiatorii proiectelor, a spus că nu trebuie amânate discuţiile, având în vedere că sunt proiecte care pun în acord deciziile Curţii Constituţionale.
"Nu e vorba de propuneri venite ieri sau alaltăieri în parlament. E vorba de propuneri de un an şi jumătate. În privinţa deciziei CC de neconstituţionalitate, se impune o modificare rapidă. În aceste condiţii", a a spus Nicolae.
Printre cele 22 de proiecte de lege se află şi cel a senatorului Şerban Nicolae, referitor la modificarea prevederilor privind arestul preventiv şi la încătuşare.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe