- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: Opt deputaţi au votat multiplu, Biroul Permanent va decide sancţiunea
Comisia Juridică a dezbătut marţi, în şedinţă secretă, opt sesizări privind deputaţi care au votat multiplu, constantând că respectivii deputaţi - patru de la PSD, unul de PNL şi trei de la PDL - au votat "la două mâini", raportul urmând a fi trimis Biroului Permanent, care va decide sancţionarea.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: Opt deputaţi au votat multiplu, Biroul Permanent va decide sancţiunea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Cei opt parlamentari în cauză sunt Ciprian Florin Luca (PSD), Ion Stan (PSD), Gheorghe Ana (PSD), Ion Dumitru (PSD), Vasile Berci (PNL), Dănuţ Liga (PDL), Marius Dugulescu (PDL) şi Valentin Rusu (PDL).
"Din analiza documenteleor anexate la dosarele depuse se constată că sunt elemente care duc la concluzia că suntem în prezenţa unui vot multiplu, urmând ca Biroul Permanent să stabilească sancţiunea ce va fi aplicată în condiţiile art. 127 alin. 2, coroborat cu art. 213, alin. 1, litera e) din Regulamentul Camerei", a declarat marţi preşedintele Comisiei Juridice, deputatul PDL Daniel Buda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
El a precizat că deputaţii care au votat multiplu au fost invitaţi la audieri, dar nu s-au prezentat. "La staff există dovada că toţi au fost invitaţi atât personal, cât şi prin intermediul liderilor de grup", a subliniat Buda.
El a precizat că existenţa votului multiplu în cazul deputaţilor menţionaţi a fost doar constatată de către Comisia Juridică, decizia sancţionării acestora revenind Biroului Permanent. "Nu facem recomandări Biroului Permanent. Noi am constat că există aceste fapte. Biroul Permanent ia o decizie. Nu ai cum să faci o recomandare pentru că există o singură sancţiune - art. 213, alin. 1, litera e) -, anume interzicerea de a mai participa la lucrările Camerei pe o durată de maximum 15 zile. Este apanajul Biroului Permanent să ia această decizie, este singura decizie care poate fi luată", a spus Buda.
El a mai spus că şedinţa Comisiei Juridice s-a desfăşurat în prezenţa a 12 deputaţi care au asigurat cvorumul.
Articolul 127 alineatul 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că "dispozitivul care permite deputatului accesul la mijloacele electronice de vot este personal".
"Utilizarea acestuia de către un alt deputat este interzisă. Nerespectarea interdicţiei atrage aplicarea sancţiunii prevăzute la art. 213 alin. (1) lit. e)", se arată în Regulament.
Articolul 213 alineatul (1) litera e) din Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că "abaterile de la regulament atrag una dintre următoarele sancţiuni: e) interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO