- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.05.2012, 10:56)
- Liviu Dadacus ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia juridică a Camerei va lucra în paralel cu plenul pentru a finaliza Legea "Big Brother"
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca deputaţii din Comisia juridică să lucreze în paralel cu şedinţa de plen pentru a finaliza raportul la Legea "Big Brother", astfel încât acest act normativ să poată intra la sesiunea de vot final din cursul zilei.
Urmărește
152 afișări
Comisia juridică a Camerei va lucra în paralel cu plenul pentru a finaliza Legea "Big Brother" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Camera Deputaţilor şi-a suspendat, marţi, lucrările pentru o pauză de consultări de 20 de minute între liderii de grup, pe tema proiectului Legii "Big Brother", la propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader.
Toader a cerut această pauză de consultări după ce deputaţii începuseră dezbaterea la proiectul legii votului uninominal la parlamentare.
El a invocat o divergenţă la proiectul Legii "Big Brother", care a fost discutat de mai multe ori în Comisia juridică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Comisia juridică va lucra în paralel cu plenul pentru a finaliza raportul pentru Legea Big Brother. Sperăm să o avem la votul final", a spus secretarul Camerei deputatul Georgian Pop.
Întrebat dacă în Comisia juridică se va discuta şi cazul Borbely, Pop a precizat că Biroul Permanent a aprobat ca în paralel cu plenul să se lucreze explicit la raportul privind Legea "Big Brother".
Pop a mai spus că, în principiu, programul Camerei Deputaţilor pentru săptămâna următoare va include activitate în circumscripţiile electorale.
Comisia juridică a Camerei a decis, luni, să modifice prevederea adoptată anterior la Legea "Big Brother", stabilind că furnizorii de internet şi telefonie vor fi obligaţi să stocheze timp de şase luni toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimburile de e-mail-uri.
Citeşte şi:
Orban: România riscă de la UE amenzi de 30.000 de euro pe zi dacă nu adoptă legea "Big Brother"
Iniţial, Comisia stabilise că aceste date trebuie să fie stocate timp de un an, dar, la propunerea deputatului PNL Alina Gorghiu, deputaţii jurişti au redus la jumătate perioada de stocare a datelor.
O altă prevedere adoptată de Comisia juridică a fost aceea ca procurorii să aibă acces la aceste date doar cu aprobarea judecătorului.
Proiectul legii a fost adoptat, anterior, de Comisia juridică, apoi, din plen a fost retrimis la Comisie pentru modificări.
Ministrul Afacerilor Externe, Leonard Orban, a declarat, în 7 mai, că România riscă amenzi de peste 30.000 de euro pe zi dacă nu va adopta cât mai repede legea privind retenţia datelor, cunoscută şi ca legea "Big Brother", pentru care este deschisă procedură de infringement împotriva ţării noastre.
Proiectul de lege privind reţinerea datelor de trafic de către operatorii de telefonie mobilă a fost depus la Parlament la începutul lunii noiembrie 2011 de către ministrul Comunicaţiilor de la acea vreme, Valerian Vreme, şi deputatul PDL Adrian Bădulescu, fost ofiţer SRI.
Proiectul care obligă operatorii de telefonie mobilă să stocheze pentru o perioadă toate apelurile şi mailurile a fost adoptat pentru prima dată de Parlament în 2008, dar a fost declarat neconstituţional de către judecătorii Curţii Constituţionale în 2009, deoarece "afectează exerciţiul drepturilor sau al libertăţilor fundamentale - drept la viaţă intimă, privată şi de familie, dreptul la secretul corespondenţei şi libertatea de exprimare".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe