Comisia juridică a Senatului ar putea întocmi, marţi, raport privind solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu

Comisia juridică a Senatului ar putea dezbate şi întocmi, marţi, un raport cu privire la solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. În şedinţa de săptămâna trecută, juriştii senatori nu au putut dezbate cererea DNA din cauza lipsei de cvorum.

Urmărește
500 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Senatului ar putea întocmi, marţi, raport privind solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu

Senat:Comisia juridică ar putea întocmi, marţi, raport privind solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu

Comisia juridică a Senatului se reuneşte, marţi, de la ora 10:00. Deşi nu apare pe ordinea de zi, membrii comisiei ar putea dezbate şi întocmi un raport privind solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luate de mită.

Săptămâna trecută, însă, membrii Comisiei juridice au părăsit sala de şedinţă, după o oră şi jumătate de discuţii, constatând lipsa existenţei cvorumului. Deşi termenul limită pentru depunerea raportului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, era data de 2 aprilie, potrivit deciziei conducerii Senatului, şedinţa s-a încheiat fără ca acest subiect să fie dezbătut în şedinţa de marţi.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat pe 4 aprilie că le-a solicitat membrilor Comisiei juridice urgentarea demersului, astfel încât aceştia să depună un raport.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat la finalul lunii noiembrie în comisie, depunând mai multe note.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă şi faţă de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl priveşte pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

În anul 2014, Fujitsu Siemens GmbH Austria a făcut un denunţ cu privire la infracţiuni efectuate de angajaţii români în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru licenţe Microsoft din 2004 cu Guvernul României.

Fujitsu Siemens Computers a mai fost implicată în alte cauze penale privind închirierea de licenţe Microsoft. În 2016, procurorii l-au acuzat pe fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Eugen Bejinariu de abuz în serviciu, pentru că a iniţiat şi susţinut proiectele a două hotărâri de Guvern, prin care s-a aprobat încheierea de licenţe între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft. Atunci s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici