Comisia juridică trebuie să prezinte luni raportul pe cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru

  • Comisia juridică din Camera Deputaţilor are termen până luni, la ora 13.00, să prezinte raportul privind solicitarea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru.
  • Liberalii şi social-democraţii au anunţat că vor vota pentru ridicarea imunităţii.
Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică trebuie să prezinte luni raportul pe cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru

Scrisoarea ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, privind solicitarea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru, a fost trimisă vineri. Comisia juridică are termen de depunere a raportului luni, 14 octombrie, ora 13.00, au decis, vineri, membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor vota în favoarea cererii de ridicare a imunităţii deputatului.

„Ştiţi foarte bine, cum votăm pentru ridicarea imunităţii. N-a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, au înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale. Are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a spus Marcel Ciolacu.

Şi vicepreşedintele PNL Virgil Guran a anunţat că liberalii vor vota pentru ridicarea imunităţii.

„Cei la noi, întotdeauna, în ultimul timp, când se solicită ridicarea imunităţii, se votează ridicarea imunităţii. Şi, în acelaşi timp, sunt convins că şi Nelu Tătarul doreşte să se facă, ştiu eu, dreptate acolo şi să se limpezească lucrurile. Ce să spun? În general, aţi văzut că nu comentăm lucrurile acestea”, a spus la Antena3CNN Virgil Guran.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). E cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal <Dimitrie Castroian> Huşi, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale. În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, arăta DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici