- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMISIA LUCRULUI DELOC FĂCUT. Am căutat proiectul de ţară la Cotroceni. Ce am aflat despre "documentul strategic"
Promis în plină criză la nivel european, generată de Brexit, "Proiectul de Ţară", "cel mai important document strategic al României", pe care şeful statului, Klaus Iohannis, îl anunţa pe 24 iunie, anul trecut, la finalul consultărilor cu prim-ministrul, guvernatorul Băncii Naţionale şi liderii partidelor politice parlamentare pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii se află la stadiul de "draft". Asta după mai bine de nouă luni de la înfiinţarea comisiei prezidenţiale, delegată pentru a se ocupa de realizarea lui.
COMISIA LUCRULUI DELOC FĂCUT. Am căutat proiectul de ţară la Cotroceni. Ce am aflat despre "documentul strategic"
Gândul a stat de vorbă cu mai mulţi membri ai comisiei în demersul de a afla ce se întâmplă cu redactarea documentului şi data la care acesta ar putea fi dat publicităţii, însă a primit răspunsuri precum "Eu nu vă pot spune nimic" sau "Nu pot comenta despre asta", dar şi lămuriri, mai mult sau mai puţin clarificatoare, din partea rectorului Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, Ioan Aurel Pop, şi consilierului prezidenţial, Leonard Orban, care coordonează comisia alături de consilierul prezidenţial, Cosmin Marinescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Concret, în nouă luni de zile au avut loc două reuniuni ale Comisiei Prezidenţiale, privind elaborarea Proiectului de ţară, conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale şi ulterior munca s-a desfăşurat la nivelul grupurilor de lucru.
"Ne-am întâlnit de câteva ori iniţial în plen şi apoi, prin consens, am decis că e mai bine să lucrăm pe comisii şi încă faza asta de lucru nu s-a finalizat", a declarat, pentru Gândul, Ioan Aurel Pop. Acest lucru a însemnat, cel puţin în cazul subcomisiei "Dimensiunea socială şi culturală" pe care Aurel Pop o coordonează, o serie de corespondenţe pe e-mail.
"Suntem pe cale să finalizăm un draft legat de domeniul nostru (...) Norocul este cu aceste metode deosebite de a lucra prin e-mail, am făcut observaţii, completări fiecare", a spus Aurel Pop. În ceea ce priveşte un eventual termen de finalizare, "nu e un proiect care să funcţioneze pe bază de "o dată fixă"", susţine Leonard Orban.
Nici la nivelul "consensului politic" lucrurile nu par să stea mai clar, membrii comisiei urmând să se vadă "probabil pentru a definitiva proiectul în perioada următoare", conform liderului grupului Minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.
Citiţi continuarea articolului pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul