- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.12.2017, 15:45)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia pentru Legile justiţiei s-ar putea reuni şi joi, deşi votase să suspende lucrările, fiind zi de doliu
Comisia specială pentru Legile justiţiei s-ar putea reuni şi joi, potrivit unor surse parlamentare, deşi anterior votase suspendarea lucrărilor în perioada 14, 15, 16 decembrie, zilele decretate de doliu naţional, ca urmare a decesului Regelui Mihai.
Urmărește
177 afișări
Comisia pentru Legile justiţiei s-ar putea reuni şi joi, deşi votase să suspende lucrările, fiind zi de doliu
"Tocmai am aflat: mâine de la ora 11.00 se vor măcelări în Comisia Iordache Codul penal şi Codul de procedură penală", a scris, miecuri, pe Facebook, deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei speciale. Surse parlamentare au precizat, pentru MEDIAFAX, că nu a fost încă transmisă convocarea către membrii Comisiei.
Comisia specială urmează să înceapă dezbaterile privind propunerile de modificare şi completare a Codurilor Penal şi de procedură Penală prin raportare la transpunerea Directivei PE referitoare la prezumţia de nevinovăţie şi la dreptul de a fi prezent la proces.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Dezbaterile vizează propunerile de modificare şi completare a dispoziţiilor Codului de procedură Penală şi Codului Penal prin raportare la transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.
Potrivit Directivei, statele membre se asigură că persoanele suspectate şi acuzate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la dovedirea vinovăţiei conform legii.
Directiva se aplică persoanelor fizice care sunt suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale, în toate fazele procedurilor penale, din momentul în care o persoană este suspectată sau acuzată de comiterea unei infracţiuni sau a unei presupuse infracţiuni până când hotărârea prin care se stabileşte că persoana respectivă a comis infracţiunea în cauză rămâne definitivă.
Directiva statuează că prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil sunt consacrate în articolele 47 şi 48 din Carta drepturilor fundamentale a UE, articolul 6 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale (CEDO), articolul 14 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice (PIDCP) şi articolul 11 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.
Directiva prevede norme minime comune cu privire la anumite aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie în cadrul procedurilor penale şi dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.
Citeşte şi: INEDIT. Modificarea Regulamentului Camerei, publicată în Monitorul Oficial, după o oră de la adoptare
Citeşte şi: Iordache, despre modificarea legilor Justiţiei: Ne dorim o reală depolitizare, o independenţă reală
Citeşte şi: Eugen Nicolicea acuză că a fost intimidat de Cosette Chichirău: Mi-a transmis că se va ocupa personal să intru la puşcărie
Citeşte şi: Curtea Constituţională a respins sesizările PNL şi USR privind înfiinţarea Comisiei pentru legile Justiţiei
Citeşte şi: Iohannis, întâlnire cu delegaţia Băncii Mondiale. Politicile fiscal-bugetare, pe agenda discuţiilor
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe