- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.12.2017, 15:45)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia pentru Legile justiţiei s-ar putea reuni şi joi, deşi votase să suspende lucrările, fiind zi de doliu
Comisia specială pentru Legile justiţiei s-ar putea reuni şi joi, potrivit unor surse parlamentare, deşi anterior votase suspendarea lucrărilor în perioada 14, 15, 16 decembrie, zilele decretate de doliu naţional, ca urmare a decesului Regelui Mihai.
Urmărește
177 afișări
Comisia pentru Legile justiţiei s-ar putea reuni şi joi, deşi votase să suspende lucrările, fiind zi de doliu
"Tocmai am aflat: mâine de la ora 11.00 se vor măcelări în Comisia Iordache Codul penal şi Codul de procedură penală", a scris, miecuri, pe Facebook, deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei speciale. Surse parlamentare au precizat, pentru MEDIAFAX, că nu a fost încă transmisă convocarea către membrii Comisiei.
Comisia specială urmează să înceapă dezbaterile privind propunerile de modificare şi completare a Codurilor Penal şi de procedură Penală prin raportare la transpunerea Directivei PE referitoare la prezumţia de nevinovăţie şi la dreptul de a fi prezent la proces.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Dezbaterile vizează propunerile de modificare şi completare a dispoziţiilor Codului de procedură Penală şi Codului Penal prin raportare la transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.
Potrivit Directivei, statele membre se asigură că persoanele suspectate şi acuzate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la dovedirea vinovăţiei conform legii.
Directiva se aplică persoanelor fizice care sunt suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale, în toate fazele procedurilor penale, din momentul în care o persoană este suspectată sau acuzată de comiterea unei infracţiuni sau a unei presupuse infracţiuni până când hotărârea prin care se stabileşte că persoana respectivă a comis infracţiunea în cauză rămâne definitivă.
Directiva statuează că prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil sunt consacrate în articolele 47 şi 48 din Carta drepturilor fundamentale a UE, articolul 6 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale (CEDO), articolul 14 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice (PIDCP) şi articolul 11 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.
Directiva prevede norme minime comune cu privire la anumite aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie în cadrul procedurilor penale şi dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.
Citeşte şi: INEDIT. Modificarea Regulamentului Camerei, publicată în Monitorul Oficial, după o oră de la adoptare
Citeşte şi: Iordache, despre modificarea legilor Justiţiei: Ne dorim o reală depolitizare, o independenţă reală
Citeşte şi: Eugen Nicolicea acuză că a fost intimidat de Cosette Chichirău: Mi-a transmis că se va ocupa personal să intru la puşcărie
Citeşte şi: Curtea Constituţională a respins sesizările PNL şi USR privind înfiinţarea Comisiei pentru legile Justiţiei
Citeşte şi: Iohannis, întâlnire cu delegaţia Băncii Mondiale. Politicile fiscal-bugetare, pe agenda discuţiilor
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe