- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.02.2017, 16:35)
- Liviu Dadacus
Comisia SRI îi cheamă la audieri pe Eduard Hellvig (SRI) şi Carmen Dan (MAI) pe tema incidentelor de la proteste/ Intenţionăm să-l chemăm şi pe Coldea
Comisia SRI a transmis vineri solicitarea ca directorul SRI, Eduard Hellvig, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, să se prezinte la audieri săptămâna viitoare, miercuri, pe tema incidentelor violente de la proteste, a precizat preşedintele Comisiei, Adrian Ţuţuianu.
Urmărește
1355 afișări
Comisia SRI îi cheamă la audieri pe Hellvig şi Carmen Dan pe tema incidentelor de la proteste (Imagine: Alexandru Solomon/ Foto Mediafax)
El a arătat că la audieri vor mai participa şi secretarii de stat şi alte persoane cu funcţii de conducere în Poliţie şi Jandarmerie indicaţi ca destinatari ai SMS-urilor transmise de SRI cu informaţii despre posibilitatea ca la proteste să aibă loc acţiuni violente.
''Şedinţa va fi de principiu miercuri la ora 14.00. Vom adresa invitaţia la lucrări pentru directorul SRI Eduard Hellvig, pentru adjunctul şi şeful Direcţiei pentru protecţia Constituţiei, ministrul de Interne, secretarii de stat şi alte persoane cu funcţii de conducere în Poliţie şi Jandarmerie indicaţi ca destinatari ai SMS-urilor transmise – vorbesc de ce scrie în presă. În raport din ce rezultă vom decide dacă mai e utilă prezenţa altor persoane'', a anunţat Ţuţuianu.
Comisia SRI: Intenţionăm să-l chemăm pe Coldea la audieri; continuarea audierilor, prioritate
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Comisia de control SRI şi-a stabilit, vineri, ca prioritate, continuarea audierilor în cazul Senastian Ghiţă, urmând să fie chemaţi pentru a fi audiaţi fostul preşedinte Traian Băsescu, fostul premier Victor Ponta, dar şi fostul prim-adjunct Florian Coldea şi generalul Elena Istode.
''Am discutat astăzi despre priorităţile noastre de activitate pe durata întregii legislaturi. Prima prioriate este continuarea discuţiilor, audierilor pe cazul Ghiţă – Coldea. Am spus anterior că intenţionăm să chemăm la audieri mai multe persoane – Traian Băsescu, Victor Ponta, alte persoane care ne pot da informaţii utile şi contribui la crearea unui tablou complet al evenimentelor. Toţi membrii au fost de acord că e necesară audierea acestor persoane'', a spus vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu.
El a menţionat că se intenţioneză şi chemarea la audieri a lui Florian Coldea şi a Elenei Istode.
Ţuţuianu a spus că audierile celor menţionaţi sunt relevante în condiţiile în care există în spaţiul public o înregistrare a fostului preşedinte Traian Băsescu care face o referire inclusiv la activitatea SRI, respectiv la "eventuala prezenţă" a lui Florian Coldea la discuţii în care s-au decis complete de judecată, iar Victor Ponta a făcut el însuşi afirmaţia publică că doreşte să fie audiat la Comisia SRI.
''Există în înregistrările făcute de domnul Ghiţă afirmaţia conform căreia proiectul Comarnic-Braşov nu a fost derulat din cauza presiunilor pe care SRI, prin domnul Coldea, le-a făcut asupra decidenţilor, ameninţându-i cu puşcăria dacă dau drumul la acest proiect. Este normal să ne clarificăm în ce măsură există o asemenea situaţie'', a subliniat social-democratul.
El a mai arătat că o altă temă a audierilor vizează protocoalele SRI – Ministerul Public.
''Mă interesează şi pe mine şi pe colegii mei în ce măsură protocoalele încheiate în anul 2009 sau cele existente astăzi au fost de natură să încalce atribuţiile SRI sau să atenteze la drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. Şi lucrul acesta va face obiectul discuţiilor din Comisie inclusiv al audierilor. Traian Băsescu în 2009 era preşedinte şi conducea CSAT'', a conchis Ţuţuianu.
Citeşte şi: Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Diferendul trebuie soluţionat la Curtea Constituţională, nu în stradă/ Sunt de acord cu ordonanţa. Funcţionariilor le e frică să-şi asume decizii/ Primesc ameninţări
Citeşte şi: Florin Iordache, ministrul Justiţiei : "Foarte bine că Avocatul Poporului a sesizat CCR! Vom respecta hotărârea Curţii"
Citeşte şi: Aproape 7.000 de semnături pentru petiţia online ”Susţinem Guvernul Grindeanu” şi peste 40.000 pentru abrogarea ordonanţei
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe