Comisie: Candidaturile pentru un loc în CSM din partea societăţii civile, depuse până în 26 aprilie

Comisia juridică din Senat a propus conducerii acestei Camere ca, în perioada 28 martie - 26 aprilie, să fie depuse candidaturile pentru alegerea unui reprezentant al societăţii civile în Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în locul lui Vistor Alistar.

Urmărește
7 afișări

Anunţul fost făcut, luni, de vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, care a menţionat că Biroul Permanent al luat act de propunerea făcută de Comisia juridică.

"Anunţul perioadei de depunere a candidaturilor va fi făcut public pe site-ul CSM şi în Monitorul Oficial în data de 22 martie. După finalizarea termenului de depunere a candidaturilor, acestea vor fi făcute publice pe site-ul Senatului şi pe cel al CSM în data de 3 mai", se mai arată în scrisoarea transmisă de preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), conducerii Senatului.

Toni Greblă precizează că Legea 314/2004 nu prevede expres perioada în care se fac propuneri de candidatură în cazul încetării mandatului membrilor CSM ca urmare a declarării ca neconstituţională de către CC a hotărârii de numire a acestora.

În adresa transmisă conducerii Senatului, se arată că propunerea Comisiei juridice a venit ca urmare a analizării prevederilor Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, Hotărârii Senatului 31 din 15 decembrie 2010 privind alegerea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM, precum şi a Deciziei CCR referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului.

Curtea Constituțională a constatat că Hotărârea Senatului privind alegerea lui Victor Alistar ca reprezentant al societăţii civile în CSM a fost dată cu încălcarea dispoziţiilor legale privind regimul juridic al interdicţiilor şi incompatibilităţilor, potrivit adresei Comisiei juridice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici