- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (12.12.2015, 09:03)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisiile de Buget-Finanţe reiau astăzi discuţiile pe Legea bugetului. Sunt analizate trei amendamente amânate
Comisiile reunite de Buget-Finanţe au încheiat vineri seara şedinţa pe Legea bugetului de stat pentru anul viitor după aproape şase ore de dezbatere, aprobând trei amendamente, iar votul final pe lege va fi dat după discuţiile de sâmbătă cu ordonatorii de credite, unde se vor analiza trei amendamente amânate.
Urmărește
1099 afișări
Comisiile de Buget-Finanţe vor relua sâmbătă discuţiile pe legea bugetului, cu amendamentele amânate (Imagine:Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)
Discuţiile au reînceput sâmbătă, la ora 9:00, cu ordonatorii de credite.
Şedinţa s-a încheiat vineri, la ora 21:50, cu trei amendamente aprobate şi trei amânate pentru discuţiile care se vor relua sâmbătă dimineaţă, la ora 9:00, cu ordonatorii de credite. Totodată, un amendament urmează să fie susţinut în plen de deputatul PNL Vasile Horga, acesta primind şase voturi pentru şi opt împotrivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Primul amendament aprobat, adus la art. 11 alin. (3), se referă la proiectele nefinalizate în perioada de eligibilitate a perioadei de programare bugetară a Uniunii Europene 2007-2013, unde beneficiarii care au în implementare proiecte notifică prestatorilor, executanţilor şi furnizorilor cu care au încheiate contracte executarea de lucrări pentru finalizarea acestora astfel încât să finalizeze proiectele până la data limită prevăzută în ghidurile de închidere a programelor.
Proiectul iniţial prevedea data limită de finalizare a proiectelor prevăzută în contractele de finanţare şi având în vedere neegibilitatea pentru rambursare a cheltuielilor efectuate după 31 decembrie care sunt suportate din bugetul propriu al beneficiarilor. Ministerul Finanţelor a admis amendamentul, întrucât aduce clarificări şi nu are impact asupra cheltuielilor bugetului de stat.
Un alt amendament admis vizează Ministerul Transporturilor, prin adăugarea a două aliniate la art. 32, Finanţele dându-şi avizul cu aceleaşi argumente.
Acesta prevede că Ministerul Transporturilor este autorizat să introducă pe toată perioada anului proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente perioadei de programare bugetară 2014-2020 respectând condiţiile ca proiectele beneficiarilor să se încadreze în obiectivele Programului Infrastructura Mare şi să îndeplinească cerinţele tehnico-economice pentru a fi finanţate din fonduri europene.
Totodată, pentru proiectele astfel introduse, beneficiarul poate derula procedura de achiziţie publică, iar semnarea contractelor poate fi făcută numai în condiţiile în care acesta are încheiat contract de finanţare cu autoritatea de management.
Al treilea amendament aprobat a fost adus articolului 51, referitor la plata drepturilor de pensii şi de asistenţă socială prin Poşta Română. Amendamentul adaugă un nou alineat, potrivit căruia anul viitor, tariful pentru un talon de plată la domiciliul beneficiarilor, în situaţia în care au optat pentru plata în cont curent sau cont de card, este de 2,15 lei şi se suportă din bugetul din care se finanţează dreptul respectiv.
Deputatul PNL Vasile Horga va avea "şansa unică" de a susţine în plen amendamentul adus, după cum i-a transmis preşedintele camerei de buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan. Horga a propus introducerea art. 51 indice 1, prin care cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice şi a personalului auxiliar se vor deconta lunar anul viitor pe baza documentelor justificative sau în limita a unei sume lunare forfetare de 0,25 lei/km dus-întors, măsurat între limita localităţii de reşedinţă şi locul de muncă prevăzut în contract, în funcţie de opţiunea scrisă a fiecărei persoane.
El a motivat că nu pot fi lăsate cadrele didactice să-şi programeze orele la şcoală după orarul autobuzelor sau al trenurilor, întrucât în unele localităţi există autobuze doar dimineaţa şi seara.
La discuţiile pe marginea legii bugetului au participat şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor, respectiv ministrul Anca Dragu, secretarul de stat pe buget Daniela Pescaru şi secretarul Atila Gyorgy.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Ministrul Finanţelor: Economia românească nu are nevoie de majorări de taxe şi impozite. Trebuie să discutăm de un program serios de aderare la zona euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe