- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (12.06.2012, 13:38)
- Andi Manciu ,
Comisiile juridice adoptă proiectul declaraţiei privind Strategia Naţională Anticorupţie
Comisiile juridice reunite au adoptat, marţi, proiectul declaraţiei privind asumarea Strategiei Naţionale Anticorupţie de către Parlament, documentul fiind înaintat Birourilor Permanente reunite şi apoi plenului celor două Camere, spre vot.
Urmărește
138 afișări
Comisiile juridice adoptă proiectul declaraţiei privind Strategia Naţională Anticorupţie (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)
Membrii Comisiilor juridice au adoptat documentul cu majoritatea voturilor şi o singură abţinere, a deputatului PDL, Silviu Prigoană. "Asta înseamnă democraţie, unii se mai şi abţin. Am ajuns mai târziu, nu ştiam textul, trebuie să votez în cunoştinţă de cauză", a justificat Prigoană.
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a citit, de alfel textul, declaraţiei. "Parlamentul condamnă corupţia în toate formele în care ea se manifestă şi exprimă în mod ferm angajamentul de continuare a eforturile anticorupţie prin mijloace legale corespunzătoare în vederea asigurării stabilităţii cadrului legislativ şi instituţional anticorupţie, sprijinirii îndeplinirii condiţionalităţilor din cadrul MCV", precizează documentul.
De asemenea, se menţionează că Parlamentul "sprijină principiile şi obiectivele Strategiei Naţionale Anticorupţie", "îşi asumă îndeplinirea măsurile specifice ce ţin de competenţa exclusivă a Parlamentului", "susţine şi promovează adoptarea cadrului legislativ anticorupţie ce vizează în principal procedura de soluţionare a cererilor de încuviinţare a percheziţiei, a seţinerii sau arestării persoanelor care în virtutea funcţiilor beneficiază de imunităţi, precum şi adoptarea modificărilor legislaţiei în materia finanţării partidelor politice, a campaniilor electorale, în vederea creşterii transparenţei şi consolidării integrităţii în rândul membrilor săi în concordanţă cu recomandările GRECO".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Totodată, în textul declaraţiei se arată că Parlamentul încurajează Guvernul ca o dată la şase luni să informeze Legislativul asupra modului de îndeplinire a măsurilor cuprinse în Strategia Naţională Anticorupţie şi a rezultatelor în lupta anticorupţie.
Documentul urmează să fie prezentat în plenul celor două Camere ale Parlamentului şi adoptat marţi prin vot.
Premierul Victor Ponta a invitat Parlamentul pe 29 mai să adopte o declaraţie "prin care aderă la principiile şi obiectivele Strategiei Naţionale Anticorupţie şi se acceptă participarea la mecanismul de coordonare şi monitorizare".
Ponta îşi exprima totodată speranţa că o astfel de decizie va sprijini evaluările pozitive în ceea ce priveşte MCV, din partea Comisiei Europene.
De altfel, premierul face referire la textul raportului pe justiţie de la începutului lui 2012, unde se precizează că "Strategia Naţională Anticorupţie de punere în aplicare eficace şi impactul strategiei vor depinde de existenţa unui sprijin şi a unei susţineri politice largi". "Adoptarea strategiei de către Parlament ar constitui un semnal pozitiv puternic în acest sens", arăta Ponta.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria