- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.11.2013, 18:33)
- Emma Toader
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisiile parlamentare au început avizarea bugetelor ministerelor
Comisiile parlamentare au început, joi, avizarea bugetelor ministerelor pentru anul 2014, premierul Victor Ponta anunţând, anterior, că parlamentarii USL vor rămâne în Bucureşti şi vor lucra la Parlament până când proiectul de buget pentru anul viitor este aprobat final şi promulgat.
Urmărește
166 afișări
Comisiile parlamentare au început avizarea bugetelor ministerelor (Imagine: Răzvan Chirică/Mediafax Foto)
Bugetul Ministerului Afacerilor Externe, avizat de Comisiile reunite pentru Afaceri Europene
Comisiile pentru Afaceri Externe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat, joi, cu unanimitate de voturi, proiectul de buget pentru 2014 al Ministerului Afacerilor Externe, fără amendamente, care este cu aproape 4% mai mic faţă de cel pe acest an.
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, nu a fost prezent la dezbaterea proiectului de buget. El a fost reprezentat de secretarul de stat Radu Podgoreanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Secretarul de stat Radu Podgoreanu a precizat că bugetul MAE pentru anul 2014 este în cuantum de 673,3 milioane lei, mai mic cu 3,95% faţă de anul în curs.
"Avem 673,3 milioane lei bugetul pe 2014, ceea ce înseamnă un buget mai mic cu 3,95% faţă de anul în curs. Acest buget reprezintă 0,09% din PIB. De la bugetul de stat revin 615 milioane lei, fonduri externe nerambursabile - 18,3 milioane lei şi venituri proprii - 40 milioane lei", a spus Radu Podgoreanu.
El a precizat că în proiectul de buget, pe capitole, cheltuielile de personal au înregistrat o creştere de 1,1%, fiind în cuantum de13,7 milioane lei, iar cheltuielile cu bunuri şi servicii au înregistrat o creştere de 1,01%, fiind în cuantum de 182,3 mil lei.
Bugetul Ministerului Fondurilor Europene, avizat de Comisiile reunite de Afaceri Europene
Comisiile pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat, joi, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar un vot "împotrivă", proiectul de buget al ministerului Fondurilor Europene, pentru anul 2014, cu 11,4% mai mare faţă de cel din acest an.
Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senat, Anca Boagiu (PDL), a votat împotriva proiectului de buget.
Proiectul de buget al Ministerului Fondurilor Europene nu a înregistrat amendamente depuse.
La dezbaterea proiectului de buget nu a fost prezent ministrul Eugen Teodorovici, acesta fiind reprezentat de secretarul de stat Gabriel Onaca.
Secretarul de stat Gabriel Onaca a precizat că bugetul ministerului pentru anul 2014 este de 166,378 milioane de lei, în creştere cu 11,4% faţă de acest an, ca total general.
Gabriel Onaca a menţionat că există o creştere pentru cheltuielile de personal de 2,15%, cuantumul total alocat fiind de 30,56 milioane lei, şi o creştere pentru cheltuielile cu proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare de 17,49%, cuanutumul total fiind de 124,4 milioane lei.
"Probabil cel mai important punct este cel cu cheltuielile de personal şi cel cu proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile ralative doar la Ministerul Fondurilor. Avem o creştere pentru cheltuielile de personal de 2,15% alocată pentru următorul an - 30,56 milioane. Pentru proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare, e vorba de o creştere de 17,49% faţă de anul precedent, cuanutumul fiind de 124,4 milioane, relativ la proiectele pe care le avem în derulare în cadrul ministerului, în special proiecte de asistenţă tehnică pentru întărirea capacităţii adminsitrative în gestionarea fonsdurilor europene", a spus Gabriel Onaca.
Bugetul Ministerului Justiţiei pe anul 2014, avizat de comisiile parlamentare de specialitate
Comisiile juridice au avizat favorabil, joi, bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul 2014, cu majoritatea voturilor celor prezenţi la şedinţă, fiind înregistrate de asemenea 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere.
La şedinţa comisiilor a fost prezent ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.
Bugetul propus pentru MJ în anul 2014 este de 2,55 miliarde lei, mai mic decât cel din 2013, de 2,65 miliarde lei.
Comisiile juridice au avizat bugetele Ministerului Public, CSM, CC, ANI, ANRP, ICCJ
Comisiile juridice ale celor două Camere au avizat favorabil, joi, bugetele Ministerului Public, Consiliului Superior al Magistraturii, Curţii Constituţionale, Autorităţii Naţionale pentru Prelucrarea Datelor Personale, în variantele propuse de Guvern.
Bugetele celor patru instituţii au fost aprobate cu majoritate de voturi, la fiecare dintre acestea fiind înregistrată o singură abţinere.
Conform proiectului, bugetul Ministerului Public este de 689,7 milioane lei (faţă de 731,7 milioane lei în 2013), cel al Curţii Constituţionale - 14,69 milioane lei (faţă de 14,58 milioane lei), cel al Consiliului Superior al Magistraturii - 98,7 milioane lei (faţă de 105,2 milioane lei).
Senatorii şi deputaţii jurişti au avizat, de asemenea, fără amendamente, bugetele propuse de guvern pentru Agenţia Naţională de Integritate (19,4 milioane de lei, faţă de 29, 7 milioane de lei în 2013), Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţiilor (263,4 milioane de lei, faţă de 466,9 milioane de lei în 2013) şi pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (66,2 milioane de lei, faţă de 66,3 milioane de lei în 2013).
În timpul dezbaterilor, vicepreşedintele ICCJ Iulia Cristina Tarcea a susţinut că sumele alocate prin proiectul de buget pentru anul 2014 pentru această instanţă sunt "insuficiente" pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii ICCJ, având în vedere că trebuie în primul rând să aplice dispoziţiile noilor coduri.
"De fapt, bugetul, astfel cum a fost proiectat pentru anul 2014, nu este decât o proiecţie a execuţiei bugetare pe anul 2013, lucru care, din punctul nostru de vedere, este insuficient, în condiţiile în care în 2013 ICCJ s-a confruntat cu o gravă criză de personal", a subliniat aceasta.
Potrivit acesteia, în bugetul pentru anul viitor sunt insuficiente cheltuielile de personal, pentru investiţii, având în vedere că înaltei curţi i-a fost alocat un nou sediu pentru amenajarea căruia este nevoie de bani.
Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă (PC), a precizat că membrii comisiilor juridice au decis anexarea la avizele favorabile a tuturor amendamentelor depuse, fără a le supune dezbaterii şi a le vota, pentru ca membrii comisiilor pentru buget să decidă care dintre acestea pot fi adoptate, în funcţie de resursele bugetare care vor fi găsite.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Bugetul alocat de stat Agriculturii va creşte anul viitor cu 7%, la 5,88 miliarde de lei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe