Conducerea partidului de extremă dreapta Jobbik din Ungaria va ţine o şedinţă la Târgu Mureş

Preşedintele Cercului de Prieteni Jobbik din Târgu Mureş, Vitus Ors, a declarat, marţi, că în 11 martie, la Târgu Mureş, va avea loc prima şedinţă desfăşurată în afara graniţelor Ungariei a conducerii partidului ungar de extremă dreapta Jobbik, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
28 afișări

Potrivit lui Vitus Ors, în 11 martie, după şedinţa prezidiului Jobbik, la care va participa inclusiv preşedintele partidului, Vona Gabor, conducerea formaţiunii va avea o serie de întâlniri cu studenţii şi reprezentanţii organizaţiilor maghiare din Târgu Mureş.

"În 11 martie, între 9.00 şi 11.00, va avea loc o întâlnire a prezidiului partidului Jobbik, după care vom avea întâlniri cu presa, cu studenţii din Târgu Mureş, cu organizaţiile maghiare din Târgu Mureş, reprezentanţii lor. Obiectivul este să arătăm maghiarimii din Ardeal că partidul Jobbik nu numai din Budapesta vrea să transmită mesaje, ci aduce politica lui cât mai aproape de oamenii din Ardeal. Din partea Jobbik vor veni preşedintele Vona Gabor şi membrii prezidiului", a spus Vitus.

Potrivit acestuia, este vorba de 10-12 persoane din conducerea partidului Jobbik. Între acestea se regăsesc europarlamentarul Szegedi Csanad, care a deschis un birou la Târgu Mureş, căruia i s-a afiliat Cercul de Prieteni Jobbik, şi Novak Elod, membru al Parlamentului Ungariei care a vizitat anul trecut biroul europarlamentar al lui Szegedi Csanad de la Târgu Mureş.

El a adăugat că Jobbik vrea să demonstreze că nu este un partid extremist, susţinând că este un paradox că mai multe organizaţii de drepturile omului din România cer interzicerea activităţii lui în ţară.

Potrivit lui Vitus Ors, la Congresul Jobbik, preşedintele formaţiunii, Vona Gabor, "a vobit de necesitatea unei reconcilieri româno-maghiare şi a unei uniuni a statelor şi popoarelor din Europa Centrală şi de Est".

"Şi să facem faţă şi tendinţelor dinspre Est, vorbim chiar şi despre China, care tot aşa, are o putere comercială, economică, foarte mare. E numai o idee, de a face un fel de uniune central şi est-europeană, rămâne de văzut, deci aşteptăm şi ideile politicienilor români şi românilor cum s-ar putea face asta", a spus Vitus.

Întrebat dacă reprezentanţii conducerii Jobbik au fixat întâlniri şi cu politicieni români, Vitus Ors a spus că nu, dar nu a exclus posibilitatea unor contacte, pe viitor.

"Deocamdată nu, asta este o şedinţă prezidenţială, dar pe viitor nu excludem. Acum noi vom arăta că nu suntem un partid extremist, că nu milităm contra cetăţenilor români, că toate acuzaţiile aduse Jobbik sunt nefondate. După aceea, dacă există politicieni români şi români simpli care se interesează de ideile noastre, îi aşteptăm cu drag", a spus el.

Vitus Ors a precizat că aceasta va fi prima şedinţă desfăşurată în afara graniţelor Ungariei a conducerii partidului Jobbik.

"Deocamdată, aceasta este prima întâlnire a prezidiului Jobbik care se ţine în afara graniţelor Ungariei. Dar noi suntem prima organizaţie a partidului Jobbik din afara graniţelor Ungariei, e drept ca aici să se ţină prima", a spus acesta.

Cercul de Prieteni Jobbik este afiliat cabinetului europarlamentarului ungar Szegedi Csanad, deschis anul trecut la Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici