- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conducerea PLD a reuşit să îşi convingă filialele de necesitatea PDL
Timp de mai bine de trei ore, liderii PLD le-au prezentat reprezentaţilor din teritoriu noul proiect politic "PDL", reuşind să convingă mai multe filiale de necesitatea acestuia, dar şi de faptul că PLD nu are decât de câştigat prin fuziunea cu PD.
Conducerea PLD a reuşit să îşi convingă filialele de necesitatea PDL
Liderii organizaţiilor PLD din întreaga ţară au fost prezenţi, miercuri, la Delegaţia Permanentă organizată pentru a valida fuziunea dintre PD şi PLD, la începutul şedinţei mai multe filiale declarându-se nemulţumite de acest pas, dar în final, doar trei organizaţii rămânând cu această convingere.
Pe rând, liderii organizaţiilor judeţene ale PLD care au venit la Palatul Parlamentului s-au arătat reticenţi cu privire la ceea ce urma să se voteze în Delegaţie, dorinţa multora dintre ei fiind de a primi lămuriri din partea conducerii cu privire la decizia surprinzătoare a creării unui nou partid, din fuziunea PD şi PLD.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Cei mai mulţi dintre liderii organizaţiilor locale au fost nemulţumiţi, potrivit unor surse din PLD, că au aflat această decizie extrem de importantă de la televizor, iar comunicarea a lăsat de dorit la toate nivelurile, atât la liderii din eşalonul unu, cât şi la cei din eşalonul secund.
Mai mult, în unele cazuri, anunţul privind crearea PDL a venit de la colegii democraţi din teritoriu, care ar fi trimis mesaje SMS către PLD-işti, luni seara, prin care îi anunţau că cele două partide se vor tranforma într-unul singur, dând astfel impresia unei absorbţii, mai degrabă decât o fuziune prin comasare.
De altfel, principala temere a liberal-democraţilor din teritoriu a fost aceea a modului în care se va realiza această fuziune, şi anume dacă nu cumva PD va absoarbe filialele PLD, o altă problemă constituind-o relaţia destul de tensionată care există în unele judeţe, între PLD şi PD.
Liderii judeţeni au încercat să le explice membrilor conducerii liberal-democrate că, deşi sunt puşi în faţa creării unui nou partid, în care cele două partide trebuie să împartă totul, trebuie să se ţină cont şi de faptul că la alegerile din 25 noiembrie PD şi PLD erau concurenţi, iar atitudinea nu se poate schimba peste noapte.
Printre cei nemulţumiţi s-au aflat, încă de luni, preşedinţii din Bistriţa Năsăud, Arad, Buzău, Timiş, Maramureş, Dolj, Caraş-Severin, aceştia venind la şedinţă convinşi că îşi vor impune punctul de vedere.
Subiectul fuziunii dintre PD şi PLD şi validarea noii structuri a fost dezbătut în cea mai mare parte a şedinţei PLD, la cuvânt înscriindu-se toţi cei nemulţumiţi, în funcţie de mesajul lor primind şi răspunsul din partea conducerii partidului.
În pofida tuturor suspiciunilor, mulţi dintre cei care au intrat în şedinţă convinşi că vor vota împotriva acestui proiect politic au ieşit convinşi de argumentele membrilor conducerii PLD, că decizia luată este una viabilă.
Surse din PLD au declarat că principalul argument adus de conducerea partidului pentru a convinge filialele nemulţumite a fost acela că, pe termen mediu şi lung, liberal-democraţii au de câştigat din intrarea în această structură, care, în plus, va fi partidul cu care preşedintele Traian Băsescu va câştiga un nou mandat în fruntea statului.
Membrii conducerii PLD le-au explicat liderilor de filiale că raportul de forţe în noul partid avantajează PLD şi, mai mult, situaţia PD este mult mai dificilă, astfel că la democraţi ar trebui să existe mai multe nemulţumuri decât în PLD.
Discuţia a vizat şi puterea PLD pe scena politică, dincolo de rezultatele mulţumitoare de la euroalegeri, liderii PLD spunându-le celor din teritoriu că, dacă pe 25 noiembrie au câştigat 7 procente, există riscul ca la următoarele alegeri să nu mai atingă acest prag.
Motivul unei scăderi a procentului obţinut în alegeri de PLD, dacă ar fi mers pe cont propriu la locale, este explicat prin faptul că PLD nu are încă definitivată structura organizatorică în toate satele şi comunele din ţară.
Una dintre concluziile discuţiilor din Delegaţia Permanentă a fost că PDL va fi cu siguranţă mai puternic decât dacă PD şi PLD mergeau separat în alegeri, având astfel şansa de a câştiga viitorul scutin.
A două concluzie a fost că această construcţie politică nouă nu se putea face mai târziu, în contextul alegerilor locale şi parlamentare din 2008.
Conducerea PLD le-a mai spus celor din teritoriu că urmează o perioadă extrem de grea, în care ambele partide vor trebui să reconstruiască, de la zero, noul brand "PDL".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO