- Home
- Politic
- BUCURESTI, (03.08.2018, 08:49)
- Ionel Dancu
Conducerea PSD analizează dacă mai organizează sau nu alegeri în filialele conduse de interimari/ Dragnea vrea PR pentru măsurile guvernamentale, nu tensiuni interne
Conducerea PSD va analiza, după perioada concediilor de vară, dacă se impune organizarea alegerilor interne în 11 organizaţii judeţene conduse de preşedinţi interimari, au declarat surse social-democrate pentru MEDIAFAX.
Urmărește
637 afișări
Conducerea PSD analizează dacă mai organizează sau nu alegeri în filialele conduse de interimari - surse
Filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti sunt conduse de preşedinţi interimari.
Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că opinia majoritară în partid este să nu se organizeze alegeri interne până la scrutinul prezidenţial din 2019, însă că subiectul va fi discutat, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN), după ce toţi pesediştii se întorc din vacanţă.
Potrivit surselor citate, preşedintele PSD Liviu Dragnea este de părere că social-democraţii trebuie să se axeze pe comunicarea în teritoriu a măsurilor guvernamentale şi să nu alimenteze tensiunile interne specifice fiecărui concurs din interiorul partidului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
„Nu cred că asta este urgenţa acum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul interimar PSD Timiş, Călin Dobra, întrebat când vor fi organizate alegeri pentru noua conducere.
„Încă nu am stabilit o dată pentru conferinţa judeţeană de alegeri. Probabil că în luna septembrie se va lua o decizie, într-un CExN, o decizie unitară. Situaţiile variază de la judeţ la judeţ şi fiecare preşedinte îşi cunoaşte cel mai bine organizaţia”, a spus pentru MEDIAFAX şi liderul interimar PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu.
„Momentan nu am avut nicio discuţie, lumea este în vacanţă, mai vedem în toamnă. Pe de altă parte, degeaba facem alegeri dacă există alte sfere care vor să controleze politicul”, a explicat pentru MEDIAFAX liderul interimar PSD Cluj, Horia Nasra.
Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea preşedintelui organizaţiei judeţene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toţi membrii de partid din judeţ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizaţiei judeţene prin delegaţi.
Pe 12 martie, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, declara că va susţine organizarea de alegeri în toate organizaţiile care au preşedinţi interimari.
„Am să propun ca până la finalul acestei sesiuni parlamentare, deci până la începutul vacanţei, ca să spun aşa, să aibă loc alegeri în toate organizaţiile care în momentul acesta au preşedinţi interimari”, a afirmat secretarul general al PSD, Marian Neacşu.
Pe 30 iunie 2016, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a luat act, la Târgovişte, de demisia a şase preşedinţi de organizaţii judeţene, ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile locale. Cei şase lideri judeţeni care şi-au dat atunci demisiile au fost Ovidiu Portariuc (Botoşani), Cătălin Nechifor (Suceava), Remus Lăpuşan (Cluj), Ioan Dîrzu (Alba), Mihai Mohaci (Braşov) şi Octavian Petric (Satu Mare). În locul lor, CExN al PSD i-a numit preşedinţi interimari, până la organizarea de alegeri judeţene, pe Doina Fedorovici (Botoşani), Ioan Stan (Suceava), Horia Nasra (Cluj), Marius Dunca (Braşov) şi Aurelia Fedorca (Satu Mare), în timp ce la PSD Alba a fost numit interimar tot demisionarul Ioan Dîrzu. Din cele 6 organizaţii judeţene, doar PSD Satu Mare a organizat alegeri interne în care Aurelia Fedorca a devenit preşedinte ales, nu desemnat de la centru.
O altă organizaţie judeţeană PSD condusă interimar este Brăila. Fostul preşedinte al PSD Brăila, ex-premierul Mihai Tudose, a demisionat din funcţie după ce a fost ales vicepreşedinte naţional al PSD la Congresul din 18 octombrie 2015. Potrivit vechiului Statut PSD, membrilor partidului li se interzicea să deţină în acelaşi timp o funcţie în conducerea centrală a partidului şi o funcţie de preşedinte al unei organizaţii judeţene. Interimatul, după demisia lui Tudose, a fost preluat de primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu. Pe 9 februarie 2016, după ce DNA l-a arestat preventiv pe Simionescu, conducerea judeţeană a PSD Brăila l-a numit preşedinte interimar pe senatorul Ion Rotaru, care ocupă funcţia şi în prezent.
Cel mai nou lider interimar din PSD este Călin Dobra. Acesta a preluat pe 23 ianuarie a.c. conducerea provizorie a filialei judeţene din Timiş a social-democraţilor, după ce CExN al PSD l-a exclus din partid, pe 15 iunie 2017, pe preşedintele judeţean de la acea vreme, fostul premier Sorin Grindeanu.
De asemenea, organizaţia PSD Iaşi este condusă interimar de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Acesta asigură interimatul filialei judeţene din 22 februarie 2017, după ce într-o şedinţă a CExN al PSD desfăşurată la Bucureşti, conducerea centrală a partidului a decis să-l demită pe fostul preşedinte PSD Iaşi, Mihai Chirica, din toate funcţiile deţinute în partid, la finalul unui şir de critici ale lui Chirica cu privire la OUG 13.
Şi filiala judeţeană PSD Giurgiu este condusă interimar, din februarie 2017, de Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean. Interimatul din Giurgiu a apărut după ce fostul preşedinte al filialei, senatorul Niculae Bădălău, a fost promovat în 28 decembrie 2016, prin vot în CExN, în funcţia de preşedinte executiv al PSD.
Printre şefii interimari ai PSD se află şi ministrul Turismului, Bogdan Trif, preşedintele organizaţiei judeţene Sibiu.
Filiala PSD Bucureşti este condusă şi ea, interimar, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. La 9 februarie 2016, după un conflict cu social-democraţii din Sectorul 5, Robert Negoiţă s-a retras de la conducerea PSD Bucureşti, în locul acestuia fiind numită provizoriu Gabriela Firea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria