- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conducerea USL a aprobat introducerea moţiunii de cenzură la angajarea răspunderii pe Codul Muncii
Conducerea USL a aprobat introducerea moţiunii de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, a anunţat, luni, liderul PSD, Victor Ponta, precizând că acesta va avea trei rezultate: salarii mai mici, şomaj mai mare, firme falimentare.
"Din punctul nostru de vedere, era obligaţia absolută de a încerca să oprim adoptarea codului Boc, care va duce la trei rezultate: salarii mai mici, şomaj mai mare, firme falimentare. Acesta e şi titlul moţiunii. Parlamentarii USL vor vota această moţiune de cenzură", a spus Ponta.
El a anunţat, totodată, că la nivelul conducerii USL a fost adoptată decizia oficială privind introducerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc la momentul angajării răspunderii pentru Codul Muncii.
"Este a unsprezecea procedură de angajare a răspunderii. Guvernul Boc, în doi ani de activitate, a depăşit din acest punct de vedere toate guvernele din 20 de ani. E o procedură anormală care denotă un Guvern fără susţinere, incapabil să îşi treacă prin majoritate parlamentară legile", a spus Ponta.
El a mai arătat că USL se aşteaptă ca măcar o parte dintre parlamentarii puterii să aibă curaj şi demnitate, să se ridice din bănci înpotriva ordinelor de partid şi să-şi facă datoria faţă de cei care i-au trimis în Parlament.
Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, marţi, 8 martie.
Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.
Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat, joi, la Craiova, că partidele din opoziţie nu-şi fac iluzii în privinţa şanselor moţiunii de cenzură pe care o vor depune la asumarea Codului Muncii, el afirmând că "aritmetica este seacă, este dură".
Tot joi, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Antena 3, că nu crede că moţiunea de cenzură pe care PSD o va iniţia are şanse de a fi adoptată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vizita lui Donald Trump Jr. ar fi fost „înscenată”. „Yankee, du-te acasă” citează un deputat al celui mai mare partid din Groenlanda
-
SUA sancţionează CPI pentru susţinerea Israelului
-
Barna: Nu luăm în calcul majorarea TVA, Nu modificăm impozitul pe salarii
-
Tanczos Barna: Anul 2025 o să însemne o încadrare într-un deficit de 7 la sută
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO