Conferinţă intermediară a proiectului „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP”

  • Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) desfăşoară proiectul cu finanţare europeană şi proprie „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP“
  • DRP transmite că proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea la nivelul Departamentului a unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru românii de pretutindeni.
  • Scopul demersului este de a identifica soluţii specifice, ca răspuns la situaţiile particulare existente în fiecare comunitate românească din diaspora şi comunităţile istorice.
Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Conferinţă intermediară a proiectului „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP”

Sursa foto: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Pentru a aduce în atenţie abordarea propusă şi rezultatele obţinute până în acest moment, DRP a organizat conferinţa intermediară a proiectului, în data de 23 noiembrie 2022. La eveniment a participat un număr mare de reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai mediului asociativ, continuând astfel seria de dialoguri pe tema documentelor strategice în sprijinul românilor de pretutindeni, pentru stabilirea structurii şi elementelor fundamentale din Strategia Naţională pentru Românii de Pretutindeni 2023 – 2026 şi din Planul de Prioritizare a intervenţiilor destinate acestora. Evenimentul, organizat în format hibrid (participare fizică şi online), se încadrează în seria acţiunilor destinate informării şi consultării publicului pe care instituţia le organizează periodic.

Secretarul de Stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a mulţumit tuturor pentru implicarea şi solidaritatea de care dau dovadă şi a semnalat necesitatea unei permanente colaborări între instituţiile statului, în sprijinirea românilor de pretutindeni. Totodată, şi-a exprimat convingerea că aceste demersuri vor avea un impact benefic asupra comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării, care depun eforturi constante pentru păstrarea identităţii lingvistice, culturale, etnice şi religioase a românilor de pretutindeni.

În această etapă de lucru, au fost incluse observaţiilor relevante de pe parcursul primei consultări, care vor fi completate cu alte informaţii de detaliu provenite dintr-un studiu sociologic contractat prin proiect, precum şi cu alte sugestii primite de la partenerii instituţionali, reprezentanţii mediului asociativ românesc ori din partea românilor de pretutindeni.

Strategia naţională pentru românii de pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcţiile de acţiune şi măsurile prevăzute pentru perioada 2023 – 2026, adaptate la nevoile curente ale comunităţilor istorice şi ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării şi promovării identităţii româneşti.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni desfăşoară proiectul „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP” (MySMIS 130070/ SIPOCA 730), finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, cu o valoare a finanţării de aproximativ 4,51 milioane lei, din care aproximativ 3,79 milioane lei reprezintă finanţare UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici