Congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator. A fost adoptat noul Statut, similar cu al PNL. Partidul va avea 19 vicepreşedinţi
Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR), constituit în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu, a început, vineri, la Palatul Parlamentului, cu un spectacol de laser, lumini şi fum artificial, care s-a încheiat cu conturarea siglei formaţiunii, o pasăre.
Congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator - VIDEO LIVE
La deschiderea lucrărilor Congresului Partidului Liberal Reformator participă liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, respectiv Daniel Constantin.
În debutul congresului a fost intonat imnul naţional, respectiv doar prima şi a treia strofă, fiind omisă a doua strofă, care conţine sintagma ”un nume de Traian”.
La congresul PLR, participă aproximativ 1.000 de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
PLR şi-a adoptat noul Statut, similar cu al PNL; partidul va avea 19 vicepreşedinţi
Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR) a adoptat, vineri, Statutul partidului, care este în cea mai mare parte similar cu cel al PNL, dar această formaţiune politică va avea 19 vicepreşedinţi aleşi uninominal şi 27 de membri ai Biroului Politic Central.
Congresul PLR a adoptat noul Statut al partidului, după ce susţinătorii lui Călin Popescu Tăriceanu au hotărât schimbarea numelui Partidului Naţional al Mediului în Partidul Liberal Reformator.
Documentul este în cea mai mare parte similar cu al Partidului Naţional Liberal, păstrând atât o serie de denumiri, cât şi o serie de foruri de conducere şi principii de organizare.
Astfel, a fost preluată ideea Delegaţiei Permanente, for suprem de conducere între congresele partidului, din care fac parte toţi aleşii, fie parlamentari, europarlamentari, demnitari ai partidului, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi de CJ, primari sau viceprimari de municipii reşedinţă de judeţ.
Atât convocarea, cât şi atribuţiile DP, sunt preluate din Statutul PNL.
În plus, PLR a introdus un for de conducere suplimentar, Consiliul Naţional Executiv, din care fac parte membrii Biroului Politic Central, aleşii partidului, liderii de filiale şi preşedinţii comisiilor de specialitate.
Din Biroul Politic Central al PLR fac parte preşedintele, 19 vicepreşedinţi şi 27 de membri, aleşi uninominal de congres.
Secretarul general al PLR, la fel ca şi în cazul PNL, este numit la propunerea preşedintelui partidului.
De asemenea, PLR mai are un Birou Politic Executiv compus din preşedintele partidului, vicepreşedinţii şi secretarul general.
PLR mai are foruri interne de tipul Ligii Aleşilor Locali, comisii de specialitate, organizaţii de tineret şi de studenţi, de asemenea similare cu ale PNL.
De asemenea, în congresul PLR au fost prezentate şi adoptate zece rezoluţii programatice pe teme politice, sociale şi economice.
Sâmbătă, în cea de-a doua zi a Congresului PLR, urmează să fie aleasă conducerea formaţiunii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO