"Este o explicaţie stângace şi departe de adevăr, o scuză puţin abilă şi fără legătură cu realitatea şi cutuma diplomatică", a spus Şerbănescu adăugând că motivaţia lui Stratan "aduce mai degrabă cu un pretext care ascunde intenţiile reale şi care denotă preferinţa pentru un gest ostentativ şi inamical".
"Într-o democraţie este imposabil ca propunerea unui ambasador să fie secretă", a mai declarat oficialul MAE, reamintind că în România procesul de desemnare a unui ambasador presupune participarea la audieri în Parlament, ceea ce implică nominalizarea acestuia.
Ediţia on-line de sâmbătă a cotidianului Adevărul citează o declaraţie acordată de Stratan corespondentului Agerpres la Chişinău în care acesta spune că numele ambasadorului propus poate fi făcut public doar după primirea agrementului din partea statului unde acesta urmează să-şi îndeplinească misiunea.
"România a încălcat aceste prevederi şi a anunţat numele ambasadorului înainte de a fi primit agrementul",a declarat Stratan.
"Nota verbală transmisă de autorităţile de la Chişinău nu conţine motivele pentru care s-a solicitat autorităţilor române numirea unei alte persoane decât Mihnea Constantinescu pentru funcţia de ambasador", spunea vineri, pentru MEDIAFAX, Şerbănescu.