Congresul pentru alegerea preşedintelui ONFL, sistat pentru semnarea unor noi buletine de vot

Lucrările Conferinţei Naţionale a Femeilor Liberale, întrunită pentru alegerea unui nou preşedinte, a fost sistată, sâmbătă, înainte de trecerea la vot, din cauza unor probleme intervenite în privinţa buletinelor de vot, pentru a se aştepta resemnarea noilor buletine de vot.

Urmărește
4 afișări

În debutul Conferinţei Naţionale a fost contestat faptul că buletinele de vot au venit deja semnate şi că un membru al Comisiei de validare şi numărare este membru al Secretariatului General al partidului.

În urma contestării, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care prezidează lucrările Conferinţei Naţionale, a propus un nou preşedinte ale Comisiei de validare şi numărare a voturilor, în persoana secretarului general adjunct, Ion Brad, care a şi fost agreat de membrii Conferinţei.

Comisia de numărare şi validare a voturilor s-a retras pentru a se pune de acord asupra buletinelor de vot, aceasta decizând, în urma solicitării candidatei Zvetlana Preoteasa, ca buletinele de vot să fie semnate şi contrasemnate de noul preşedinte al Comisiei, Ion Brad, în conformitate cu prevederile statutare.

În condiţiile în care discursurile candidatelor şi ale susţinătoarelor au avut loc, lucrările au fost sistate întrucât buletinele noi nu fuseseră încă semnate.

Unul dintre membrii Comisiei de validare şi numărare a voturilor a venit la tribuna Conferinţei pentru a anunţa că se întârzie procedura de votare în urma recomandării candidatei Zvetlana Preoteasa, care a solicitat ca fiecare buletin să fie semnat şi contrasemnat de preşedintele comisiei.

"Avem rugămintea să îngăduiţi un pic de timp până se semnează buletinele, estimăm 30-45 de minute", a spus membrul Comisie de validare şi numărare a voturilor, anunţul său stârnind rumoare în sală, cele 1200 de delegate manifestâtndu-şi în mod deschis nemulţumirea pentru întârziere.

La preşdinţia Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale (ONFL) şi-au depus candidatura Zvetlana Preoteasa şi Lucia Varga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici