Consilierii PDL din CGMB îi cer lui Oprescu să rescrie urgent bugetul Capitalei în forma aprobată

Consilierii PDL din CGMB cer urgent primarului Sorin Oprescu să intre în legalitate, să rescrie bugetul Capitalei în forma aprobată de Consiliul General şi să-l pună în execuţie, întrucât în caz contrar nu vor mai fi bani pentru salarii şi investiţii ale Primăriei, a declarat, miercuri, Mircea Raicu

4 afișări

Viceprimarul PDL al Capitalei Mircea Raicu a susţinut, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al partidului, că este foarte grav şi fără precedent în ultimii 20 ani când un primar general nu respectă votul şi falsifică voinţa CGMB.

El a spus că Oprescu a trimis prefectului şi Ministerului Finanţelor o altă formă a proiectului de buget al Capitalei decât cea aprobată de CGMB.

"Cerem urgent lui Sorin Oprescu să intre în legalitate şi să rescrie bugetul în forma aprobată de CGMB. Asistăm la o nouă încercare a lui Sorin Oprescu de a genera un nou conflict cu Consiliul General al Capitalei pentru a-şi marca incompetenţa", a afirmat viceprimarul Capitalei din partea PDL.

Mircea Raicu a spus că, de fapt, Sorin Oprescu nu vrea să aplice bugetul aprobat de Consiliul General.

"Eu nu fac decât să constat că Sorin Oprescu nu vrea să aplice un buget aprobat de Consiliul General şi eu îi atrag atenţia public că aceasta este infracţiune", a spus Raicu.

El a mai arătat că liderii grupurilor de consilieri din toate partidele s-au întâlnit marţi cu primarul general pentru a discuta această problemă, iar Sorin Oprescu urmează să dea un răspuns până vineri.

"Noi am avut următoarea propunere: avem deja un buget aprobat, aveţi obligaţia să-l puneţi în execuţie şi dacă într-adevăr sunt lucruri care fac oraşul să aibă probleme direcţia de buget cu direcţia economică să se întrunească să stabilească care sunt problemele şi să propunem o nouă hotărâre de rectificare a bugetului. Am convenit ca primarul general să ne dea un răspuns până vineri", a explicat Mircea Raicu.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că, dacă nu se va pune în execuţie bugetul Capitalei de luna viitoare, primarul nu va mai putea utiliza banii veniţi de la bugetul de stat, iar 80% din banii Primăriei. "O să avem probleme de salarizare, de investiţii în derulare, precum şi alte probleme pe care Sorin Oprescu trebuie să şi le asume", a mai spus Raicu.

Bugetul Capitalei se va rediscuta integral şi va fi refăcut pentru că cel actual este nefuncţional, o discuţie în acest sens urmând să aibă loc, marţi, cu liderii de grup din CGMB, a declarat primarul general Sorin Oprescu, în timpul vizitei la şantierul de la Stadionul Naţional.

"Bugetul o să se refacă din nou, azi (marţi - n.r.) am şedinţă cu consilierii generali. Bugetul se va rediscuta cu totul, pentru că ăsta e nefuncţional. O să se refacă complet, nu se pot aplica acele puncte, chiar dacă prefectul face câteva consideraţii, dar nu sunt operative. Trebuie să stabilim un buget nou pentru Capitală cât mai repede pentru că pierd bucureştenii", a spus Sorin Oprescu.

Edilul general a subliniat că a citit scrisoarea în care prefectul Cristian Atănăsoaei semnala mai multe erori în proiectul de hotărâre privind bugetul Capitalei şi că îi va răspunde acestuia după întâlnirea cu liderii de grup.

Prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei a declarat, luni, că erorile sesizate în proiectul de hotărâre privind bugetul Capitalei sunt grave şi structura conţine o serie de inadvertenţe şi de necorelări. El a spus că instituţia prefectului nu poate analiza legalitatea proiectului de hotărâre privind bugetul pe 2011 până când nu se vor clarifica inadvertenţele sesizate.

Primarul Sorin Oprescu a cerut, în 2 martie, Prefecturii să se pronunţe asupra legalităţii şi corectitudinii amendamentelor aprobate la bugetul Capitalei.

Primarul general al Capitalei declara, după votul în CGMB privind bugetul Capitalei, că va ataca în instanţă hotărârea de aprobare a bugetului pe 2011 pentru municipalitate.

Bugetul Primăriei Capitalei pentru 2011 va fi de 4,5 miliarde de lei, mai mic cu peste un miliard faţă de cel din anul anterior, cele mai mari reduceri vizând obiectivele de investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici