- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consilierul de stat László Borbély: Mediul academic românesc, instrument cheie în implementarea Agendei 2030, prin Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă
România, prezentă la Congresul Consiliului European Regional Science Association (ERSA)
Borbély László, Facebook
Consilierul de stat, László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a condus delegaţia României la cel de-al 61-lea Congres organizat de Consiliului European Regional Science Association (ERSA), ce a avut loc la Pecs, în Ungaria, în perioada 22-26 august a.c.
Cu aproximativ 800 de participanţi în fiecare an de pe toate continentele, congresele ERSA au devenit cel mai mare eveniment academic de ştiinţă regională la nivel mondial, anul acesta tema fiind Disparităţi într-o lume în digitalizare (post-Covid): reţele, antreprenoriat şi dezvoltare regională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
László Borbély a avut rolul de co-preşedinte la masa rotundă intitulată Tendinţe actuale şi direcţii viitoare de cercetare ale ecosisteme antreprenoriale şi a fost invitatul special al sesiunii Multi-Level Governance through the Core Network for Sustainable Development – Building Green and Digital Skills for Sustainability:
„Relaţia pe care am construit-o cu mediul academic, de cercetare, dezvoltare şi inovare a fost pentru noi un instrument cheie în implementarea Agendei 2030. Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, format din experţi din medii ştiinţifice, poate fi exemplu de bună practică la nivel regional. Atunci când ne-am asumat coordonarea implementării Agendei 2030, dincolo de paşii legislativi, am luat în calcul toţi factorii relevanţi ai societăţii şi am deschis căi de comunicare cu toată lumea. Am intuit că numai aşa putem ajunge la un număr cât mai mare de oameni. Domeniul cercetării din România se confruntă încă cu multe dificultăţi iar finanţarea este cea mai mică din UE, raportat la populaţie. Trebuie să acordăm cu toţii o mai mare atenţie sectorului care are potenţialul de a oferi soluţiile la problemele cu care ne confruntăm. Numai ascultând, cooperând şi găsind împreună soluţii putem avea succes în promovarea acestei paradigme şi în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă", a declarat László Borbély, consilier de stat.
Tot astăzi, consilierul de stat a avut o întâlnire cu Andre Torre, preşedintele acestei prestigioase asociaţii ERSA, cu care a convenit că vom avea o colaborare aplicată pe viitor, în spiritul dezvoltării durabile. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va beneficia astfel de expertiza celor peste 20 de asociaţii active membre ERSA, formate din academicieni, cercetători şi profesionişti din toată lumea.
Delegaţia României a participat la lucrările Congresului pe întreaga perioadă de desfăşurare.
De asemenea, Ştefania Deak, şef serviciu în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a moderat sesiunea specială, Multi-level Governance through the Core Network for Sustainable Development – Building Green and Digital Skils for Sustenability, alături de reprezentanţi ai
Academiei de Studii Economice şi ai Institutului National De Cercetare Ştiinţifică în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale: Cristina Lincaru, Daniela-Luminita Constantin, Adriana Grigorescu, Speranţa Pîrciog, Cătălin Ghinăraru şi a prezentat lucrarea cu titlul „Transectoral Governance through the Network of Sustainable Development Hubs in Romania".
Dincolo de abordarea trans-sectorială şi implicarea organizaţiilor de cercetare, dezvoltare, inovare, România sprijină educaţia pentru dezvoltare durabilă la toate nivelurile, inclusiv universitar (prin cursuri şi programe de master) şi post universitar (prin cursuri de formare profesională). Întărirea comunităţii ştiinţifice va reîntoarce în societate şi în economie soluţii şi practici durabile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO