- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (31.12.2010, 17:46)
- Gabriel Pecheanu , Gabriel Pecheanu ,
Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a demisionat din funcţie
Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a demisionat din funcţie, vineri, susţinând că decizia foarte clară a CNSAS de necolaborare a sa cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care i-a adus importante prejudicii atât ei, cât şi familiei sale.
Urmărește
107 afișări
Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a demisionat din funcţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Decizia foarte clară a CNSAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care a adus importante prejudicii atât mie, cât şi familiei mele. În contextul recentelor atacuri nejustificate la adresa mea, am decis să părăsesc funcţia pe care o deţin. Îmi voi dedica resursele de competenţă mediului privat economic, acolo unde performanţa şi valoarea unui profesionist primează", susţine Alexandrina Gătej, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX.
Ea precizează că s-a întors în ţară cu o carieră în mediul economic privat ale cărei rezultate şi competenţe au fost pe deplin apreciate şi răsplătite în ultimii 15 ani.
"Am intrat în sectorul public cu convingerea că aparţin unei generaţii care are obligaţia să contribuie la progresul ţării. Această convingere m-a determinat să fac pasul din mediul privat economic în administraţia publică, chiar dacă a trebuit să fac sacrificii în plan personal. Sunt însă dezamagită să constat două adevăruri triste cu privire la nivelul dezbaterii publice în societatea noastră: că nu suntem pregătiţi să acceptăm experienţa profesională, rezultatele şi competenţa ca valori absolut necesare progresului economic şi că există o reticenţă nejustificată de a respecta deciziile instituţiilor statului român", precizează Alexandrina Gătej.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Ea mai afirmă că a fost o onoare, ca român, să lucreze pentru preşedinte.
"Am făcut acest lucru cu deplină integritate şi profesionalism. Mulţumesc colegilor, tuturor reprezentanţilor oneşti şi profesionişti cu care am avut şansa să lucrez - reprezentanţii instituţiilor statului, mediului de afaceri şi mass media", se mai arată în declaraţia sa.
Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej susţinea, în 14 decembrie, că decizia CNSAS privind necolaborarea sa cu Securitatea este foarte clară, ea precizând că nu are ce să-şi reproşeze profesional sau uman.
La acel moment, preşedintele Traian Băsescu declara, întrebat dacă îi va cere demisia lui Gătej, că nu ştie subiectul şi că va discuta cu aceasta.
Consilierul prezidenţial Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a dat nicio informare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nu poate fi considerată colaborator.
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gătej o adeverinţă care atestă că aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator.
Documentul, emis în 12 noiembrie 2010, conţine însă o referire la faptul că Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma să activeze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice".
"Direcţia de specialitate (a CNSAS, n.r.) nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de către doamna Gătej Corina Alexandra", se arată în adeverinţa CNSAS.
În document, Alexandra Corina Gătej apare cu numele vechi, Dăncăneţ.
Citește pe alephnews.ro: Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt opțiunile Rusiei după ce Ucraina a închis gazoductul care alimenta Europa, iar Moldova are deja alternative pentru gazul rusesc? Putin se bazează pe marile puteri din Est, cu China în frunte
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe