- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consiliul Naţional al PSD a aprobat protocolul de colaborare politică cu PC
Consiliul Naţional (CN) al PSD a aprobat, miercuri seară, cu majoritate, înregistrându-se 22 de voturi "împotrivă" şi 13 abţineri, protocolul de colaborare politică cu PC, la şedinţă participând circa 300 din cei 750 de membri ai CN.
Consiliul Naţional al PSD a aprobat protocolul de colaborare politică cu PC (Imagine: Mediafax Foto)
Şedinţa Consiliului Naţional a durat mai puţin de o oră, timp în care preşedintele PSD Mircea Geoană a prezentat termenii acordului politic.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a supus la vot proiectul de hotărâre privind protocolul de colaborare politică dintre PSD şi PC, documentul fiind aprobat cu majoritate de voturi.
Liderii celor două formaţiuni politice urmează să se întâlnească joi, la ora 13.30, la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD, pentru a parafa această înţelegere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că protocolul de colaborare politică negociat cu liderii PC prevede, după alegerile parlamentare, formarea unui grup parlamentar comun, ca măsură de protecţie, având în vedere "evadarea" PC (PUR) din 2004.
Geoană a afirmat, la finalul întâlnirii cu liderii PC pe tema negocierii protocolului, că acordul cuprinde câteva clauze asupra problemelor care au creat dificultăţi social-democraţilor în 2004, când s-a format o alianţă electorală cu PC (PUR la vremea aceea – n.r.). Liderul PSD a menţionat, în acest sens, că PSD a dorit să îşi ia "măsuri suplimentare de protecţie" faţă de momentul 2004, când PC a "evadat" şi a intrat la guvernare. Una din aceste măsuri este că protocolul negociat miercuri vizează formarea unei alianţe politice, care va fi înregistrată la Tribunal, şi nu doar a uneia electorale.
Geoană a mai spus că, spre deosebire de alianţa din 2004, care prevedea expres crearea unor grupuri parlamentare separate, cea negociată în prezent stabileşte formarea grupurilor parlamentare comune ale alianţei dintre PSD şi PC.
Întrebat dacă PSD va oferi şi locuri în Parlament celor de la PC, Geoană a răspuns că numărul colegiilor uninominale în care vor candida conservatorii va fi decis în funcţie de rezultatele PC la alegerile locale.
Preşedintele PC Daniela Popa a spus că protocolul prevede o alianţă politică între PSD şi PC şi că, spre deosebire de înţelegerea din 2004, alianţa PSD-PC va fi înregistrată şi la tribunal, urmând să îşi producă efectele şi după alegerile parlamentare, atât la nivel parlamentar iar dacă va fi cazul şi la cel guvernamental.
Preşedintele PC a evitat să dea amănunte despre structurile de conducere ale acestei alianţe, menţionând că negocierea nu a vizat locuri în Parlament, ci "principii şi programe".
Potrivit unor surse, protocolul va putea fi denunţat de oricare dintre părţi cu argumentul că au fost atacaţi în campania electorală candidaţii unei formaţiuni de către candidaţii celeilalte formaţiuni.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO