- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.11.2013, 16:20)
- , Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Constantin: Strategia lui Antonescu e profund greşită. Sper să iasă din spirala confruntării
Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că strategia lui Crin Antonescu este profund greşită şi că doreşte ca liderul PNL "să iasă din spirala confruntării şi să trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener".
Urmărește
350 afișări
Daniel Constantin (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Este regretabil că se încearcă acumularea de capital politic prin declaraţii îndreptate împotriva partenerilor din USL. În calitate de preşedinte al Partidului Conservator consider că singura soluţie certă de creştere politică pentru USL sau pentru lideri ai USL este focalizarea pe agenda cetăţeanului şi pe obiectivele asumate de USL în plan guvernamental", afirmă Daniel Constantin, într-o declaraţie remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.
El îşi exprimă convingerea că strategia lui Crin Antonescu este "profund greşită": "Cred cu tărie că strategia domnului Antonescu e profund greşită".
Constantin se referă şi la relaţia sa cu Victor Ponta.
"Există o relaţie foarte bună între mine şi primul ministru, pentru că Victor Ponta a înţeles importanţa agriculturii româneşti şi a oferit constant sprijin pentru atingerea obiectivelor asumate prin programul de guvernare la capitolul agricultură", susţine liderul PC.
"Personal îmi doresc ca domnul Antonescu să iasă din spirala confruntării şi să trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener care a sprijinit permanent şi fără ezitări obiectivele asumate de USL", mai precizează Daniel Constantin.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că preşedintele PC, Daniel Constantin, a devenit "doar un subordonat" al lui Victor Ponta, motiv pentru care nu a avut un dialog cu liderul PC, el liberalul invocând absenţa unei poziţii din partea lui Constantin în criza din USL legată de procurori.
"Noi nu am avut o comunicare specială în cadrul acestei alianţe, ACD, aşa numită, pentru că, din punctul nostru de vedere, discuţiile, dialogul, s-a purtat în permanenţă cu PSD, pentru că preşedintele PC este doar un subordonat al lui Victor Ponta şi atunci e normal să discut cu domnul Victor Ponta şi pentru că până la urmă, cu excepţia câtorva oameni, nu era relevant", a declarat Antonescu.
Citeşte şi:
Antonescu: Constantin este subordonatul lui Ponta, l-am căutat la criza procurorilor, nu l-am găsit
El a fost întrebat dacă atunci când afirmă că Daniel Constantin este un subordonat al lui Victor Ponta se referă la raporturile guvernamentale, preşedintele PNL infirmând acest lucru.
"De ce e domnul Constantin doar atât? Pentru că nu poate să fie mai mult. Ăsta nu e un reproş, e o constatare care are nişte consecinţe", a mai precizat liderul PNL.
Antonescu a fost întrebat din ce moment a devenit Constantin "doar un subordonat" al lui Victor Ponta.
"De pe când îl căutam eu pe aici să spună ce părere are despre numirea doamnei Kovesi, de exemplu. Şi nu-l găseam, nu-l găseam, era la minister (...) Era vorba de un gest politic, o decizie politică, în legătură cu care evident PSD, prin preşedintele său, prin premier, s-a pronunţat – ba chiar a şi acţionat – PNL s-a pronunţat foarte clar, şi eu nu doream ca PC să aibă aceeaşi poziţie ca PNL, ci să aibă una. Nu l-am găsit atunci pe domnul Daniel Constantin, nu-l mai caut. Repet, am o problemă la Agricultură (la ministerul Agriculturii, n.r.), mă duc, dar fiică-mea e mică încă şi nu am probleme la Agricultură", a mai spus liderul PNL.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, sâmbătă, că PSD se consolidează, pentru rezultate bune în 2014, iar PNL are acţiuni frivole faţă de parteneri şi acţiuni cel puţin imorale faţă de social-democraţi.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristian Pocora, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, comentând afirmaţiile fondatorului PC, Dan Voiculescu, că nu PNL a încercat o apropiere de Traian Băsescu şi că PC ar trebui să-şi amintească faptul că este în ACD cu PNL, iar problemele ar trebui discutate acolo.
Antonescu a declarat, luni, că relaţia cu PC în cadrul Alianţei de Centru Dreapta nu mai există de mai multă vreme, iar o oficializare a rupturii alianţei la nivel juridic ar fi "o formalizare igienică", în situaţia în care acest lucru nu ar afecta USL.
În 27 iunie, preşedintele PC, Daniel Constantin, declara că, deşi Alianţa de Centru Dreapta (ACD) nu funcţionează, partidul pe care îl conduce nu va pune în pericol proiectul politic USL.
Constantin îşi declara regretul să anumite lucruri nu mai funcţionează în cadrul ACD şi compara această situaţie cu o căsnicie care s-a destrămat: "Ştiţi cum e, ca într-o căsnicie. În momentul în care se întâmplă o despărţire, soţul dă vina pe soţie, soţia pe soţ. Este mai puţin important, important este că o căsnicie s-a destrămat. Din acest punct de vedere, cred că avem cu toţii puterea şi tăria, foarte calm, să mergem mai departe".
"Eu am făcut foarte clar o declaraţie pe care o susţin şi acum, o constatare, un regret că ACD, şi nu USL, nu funcţionează şi am văzut că şi domnul Antonescu este de acord cu acest lucru, a îmbrăţişat această idee că nu funcţionează ACD. Atât şi nimic mai mult", mai spunea liderul PC.
El menţiona şi că ACD mai există din punct de vedere juridic doar pentru a nu pune în pericol proiectul USL: "Pentru că ţinem foarte mult la USL şi că am contribuit cu toţii, cred eu că în mod egal, la constituirea USL, nu vom pune în pericol acest proiect politic, ca atare chiar dacă de facto ACD nu funcţionează, actele probabil că vor rămâne aceleaşi".
Constantin afirma, pe de altă parte, că partidul pe care îl conduce are relaţii foarte bune cu PSD şi acesta nu este un motiv de jenă sau de a se feri de acest lucru.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe