Constantin: USL va depune în câteva zile la Parlament un proiect de modificare a Constituţiei

USL va depune, în câteva zile, la Parlament, un proiect de modificare a Constituţiei, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PC, Daniel Constantin.

Urmărește
4 afișări

Potrivit liderului conservator, proiectul de modificare a Legii fundamentale, prevede menţinerea unui sistem parlamentar bicameral de tip european.

Daniel Constantin a mai spus că, în varianta care va fi propusă de USL, Parlamentul va urma să ocupe, de fapt şi de drept, rolul de instituţie centrală în sistemul politic românesc.

Preşedintele PC a menţionat că prin proiectul USL se va propune combaterea "traseismului politic", parlamentarii urmând să-şi piardă mandatul dacă părăsesc partidul în timpul legislaturii.

Proiectul USL mai prevede, potrivit lui Daniel Constantin, investirea CSM cu dreptul de a numi judecătorii, fapt care, în opinia sa, ar însemna un pas înainte pe calea independenţei justiţiei.

Reprezentanţii PDL şi preşedintele Traian Băsescu au discutat, duminică, despre revizuirea Constituţiei, printre propuneri aflându-se revenirea la mandatul de patru ani pentru şeful statului, posibilitatea dizolvării Parlamentului în cazul în care Legislativul suspendă preşedintele, iar acesta nu este demis la referendum, precum şi posibilitatea prevederii în Constituţie a unui deficit bugetar de maximum 3%. Întrebată când crede că preşedintele Băsescu va prezenta propunerile de modificare a Constituţiei, Sulfina Barbu a spus că acest lucru se va întâmpla după moţiunea de cenzură, "probabil în maximum o lună de zile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici