- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consulat Onorific al Austriei, inaugurat la Sibiu
Ambasadorul Austriei în România, Michael Schwarzinger, a inaugurat, marţi, la Sibiu, al doilea Consulat Onorific al Austriei în România, care va deservi judeţele Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita, consul onorific fiind numit Andreas Huber, crescut într-o familie din Cristian.
Ambasadorul Austriei în România, Michael Schwarzinger, a inaugurat, marţi, la Sibiu, al doilea Consulat Onorific al acestei ţări în România, după cel de la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Acest Consulat Onorific are acelaşi rang ca un consulat condus de un diplomat de carieră, de aceea şi folosim termenul de consulat, şi nu onorific. Austria a ales Sibiul ca locaţie pentru al doilea consulat în afara Bucureştiului din trei motive. Primul ar fi cel istoric, cu referinţă la grupul minoritar al landlerilor, apoi spaţiul sibian are o relevanţă pentru întreaga Românie din punct de vedere economic şi, în al treilea rând, spaţiul sibian se caracterizează printr-un număr foarte mare de firme austrice care îşi desfăşoară aici activitatea", a declarat, într-o conferinţă de presă organizată după inaugurarea consulatului, Michael Schwarzinger.
Potrivit acestuia, consulul va avea rolul de a consilia oamenii de afaceri austreci din zona deservită - judeţele Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita, de a crea punţi de legătură între România şi Austria, dar şi de a oferi informaţii despre Austria.
"Este foarte important să fim reprezentaţi printr-un consul care îşi desfăşoară activităţile aici, cum ar fi consilierea investitorilor austrieci, să fie persoana de contact pentru firmele austriece în zonă. De aici se pot obţine informaţii şi relaţii cu privire la Austria, se pot face împuterniciri, totodată turiştii care şi-au pierdut actele de identitate se pot adresa acestui birou. Singura diferenţă este aceea că domnul consul nu primeşte un salariu din partea Austriei, ci activitatea sa este una onorifică", a declarat ambasadorul Austriei în România.
Potrivit sursei citate, aria de reprezentare a acestui consulat "este foarte interesantă" pentru investitorii austrieci, aproximativ 80 de firme desfăşurându-şi activitatea în zonă.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, prezent la inaugurarea consulatului, a apreciat că prezenţa acestuia în Sibiu "va fi benefică".
Andreas Huber, numit consul onorific al Austriei la Sibiu, a declarat că, în perioada imediat următorare, va încerca să identifice noi firme austriece care activează în zona de competenţă şi să se întâlnească regulat cu acestea.
"Urmează, în primul rând, întâlniri cu reprezentanţii investitorilor austrieci. Deja am avut întâlniri cu ei şi există intenţia şi dorinţa de a alcătui un cerc al acestora, în care să ne vedem regulat, o dată la o lună sau două luni, pentru a discuta problemele care se ivesc, atât în domeniul consular, dar şi în cel privat sau cultural. În evidenţele noastre figurează aproximativ 80 de investitori austrieci cu care avem deja relaţia formată. Cu siguranţă sunt mai mulţi şi pe viitor vom încerca să îi contactăm, să apară şi ei în evidenţele noastre şi să se întâlnească cu noi", a declarat Andreas Huber.
Potrivit datelor oferite de Ambasada Austriei, Andreas Huber este un landler (minoritate etnică din România vorbitoare a unui dialect al limbii germane, care trăieşte alături de saşi, cu o arie de răspândire foarte restrânsă, în localităţile Turnişor - azi cartier al municipiului Sibiu, Cristian şi Apoldu de Sus -n.r ), care a crescut în localitatea sibiană Cristian. În anul 1980, acesta a emigrat în Germania şi a revenit în România în 1990.
Andreas Huber este conducătorul firmelor Limorom şi Autohaus Huber, dealer Opel pentru judeţele Sibiu şi Hunedoara, din anul 2005 fiind membru al Forumului Democrat al Germanilor din România.
Potrivit datelor oficiale oferite de reprezentanţii Ambasadei Austriei la Bucureşti, în România există, în prezent, 5.990 de firme cu capital austriac, din 2004 până în 2008, anual, 600 de firme noi înregistrându-se în mediul de afaceri românesc.
Potrivit aceloraşi date, comerţul bilateral româno-austriac a suferit din cauza crizei economice, însă s-a observat o revenire în primele luni ale anului 2011.
Potrivit statisticilor Băncii Naţionale a României, citate de reprezentanţii Ambasadei Austriei, volumul total al investiţiilor directe ale firmelor austriece în România se cifrează la peste 9 miliarde de euro, reprezentând 18,1% din totalul investiţiilor directe ale firmelor străine în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Reacţia lui Lasconi la stabilirea datei alegerilor prezidenţiale pe 4 mai: „Rămân trei întrebări la care nu ne-au răspuns încă”
-
România găzduieşte 15.000 de militari în exerciţii NATO de amploare
-
Emil Hurezeanu, despre Visa Waiver: Va fi nevoie de o autorizare electronică în sistemul ESTA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO