- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Contestaţia lui Oprescu a fost respinsă
Contestaţia senatorului Sorin Oprescu la decizia BEM de respingere a candidaturii sale a fost respinsă, joi, de Tribunalul Bucureşti.
Contestaţia lui Oprescu a fost respinsă (Imagine: Mediafax Foto)
Judecătorul a apreciat ca neîntemeiată contestaţia depusă de Oprescu. Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 24 de ore.
În pledoaria lor, avocaţii lui Sorin Oprescu au solicitat instanţei admiterea contestaţiei faţă de Hotărârea 30 din 22 aprilie a BEM, care declara invalidă candidatura la funcţia de primar general al Bucureştiului, şi validarea candidaturii lui Oprescu.
Avocaţii au arătat că din Hotărârea BEM nu reiese care ar fi condiţiile de formă şi de fond pe care nu le-a îndeplinit Sorin Oprescu la depunerea candidaturii, solicitând declararea ca nulă a hotărârii respective.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
De asemenea, avocaţii lui Oprescu au invocat faptul că Biroul Electoral Central a informat cu exactitate asupra numărului de alegători înscrişi în listele electorale şi asupra numărului de semnături de susţinere abia după ce BEM a respins candidatura.
Avocaţii lui Sorin Oprescu au depus la dosar o adresă a BEC către BEM, anterioară datei de 22 aprilie, în care se notifica faptul că numărul de alegători înscrişi în listele electorale este de aproximativ 1,8 milioane şi numărul de semnături necesare înscrierii ca independent pentru funcţia de primar este de aproximativ 36.000.
De asemenea, avocaţii senatorului au invocat faptul că BEM nu a precizat exact câte semnături au fost anulate pentru că nu conţineau adrese complete şi câte din cauză că în locul datelor cărţii de identitate conţineau codul numeric personal.
Ei au argumentat că prezenţa CNP pe liste nu poate duce la invalidarea semnăturii de susţinere, întrucât codul numeric personal reprezintă un criteriu de identificare a susţinătorului mai sigur decât datele cărţii de identitate.
George Iorgovan, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat, joi, că echipa de avocaţi ai lui Oprescu vor înainta cu siguranţă recurs la Curtea de Apel asupra deciziei Tribunalului Bucureşti de respingere a contestaţiei.
Avocatul lui Oprescu a spus că, după respingerea de către Tribunal a contestaţiei, "rămâne un mare semn de întrebare şi un mare «dar»".
El a invocat şi "teoria conspiraţiei", fără a avansa amănunte şi a apreciat că asupra deciziei de respingere a contestaţiei a avut "o greutate" şi faptul că membrii Biroului Electoral Municipal sunt judecători.
Iorgovan a spus că este posibil ca la Curtea de Apel avocaţii lui Oprescu să ridice şi o excepţie de neconstituţionalitate, însă a evitat să dea amănunte, motivând că aceasta ar fi ultima fază de atac şi că discuţia este prematură.
El a mai spus că Sorin Oprescu se aştepta ca Tribunalul să îi respingă contestaţia.
Depunerea candidaturii senatorului Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei a fost respinsă, miercuri, de BEM, fiind invalidate peste 4.000 de semnături de susţinere, astfel că acestuia îi lipsesc în jur de 400 de semnături pentru a fi validat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO