- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Continuarea procedurii pe Legea educaţiei, introdusă pe ordinea de zi a plenului Parlamentului
Continuarea procedurii asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei a fost introdusă pe ordinea de zi de marţi a plenului Parlamentului, în timpul votului parlamentarii opoziţiei vociferând în sală.
Continuarea procedurii pe Legea educaţiei, introdusă pe ordinea de zi a plenului Parlamentului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a supus la vot propunerea avansată de liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, privind completarea ordinii de zi şi introducerea pe aceasta a continuării angajării răspunderii pe Legea educaţiei.
În urma supunerii la vot, s-au înregistrat 183 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi o abţinere.
Anastase a considerat propunerea supusă votului adoptată, ea precizând că parlamentarii care nu au votat au fost prezenţi în sală, dar nu au participat la vot.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice de Crăciun din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Roberta Anastase a supus propunerea lui Toader la vot după ce şi premierul Emil Boc a declarat, de la tribuna Parlamentului, că Guvenul susţine introducerea pe ordinea de zi a prezentării moţiunii de cenzură şi continuarea calendarului angajării răspunderii pe Legea educaţiei.
În momentul votului asupra propunerii avansate de liderul grupului PDL, Mircea Toader, privind completarea ordinii de zi, parlamentarii opoziţiei au vociferat puternic, manifestându-şi astfel dezaprobarea.
Premierul Emil Boc a anunţat, în urmă cu două săptămâni că Guvernul va continua procedura angajării răspunderii pentru legea educaţiei, Parlamentul fiind obligat să stabilească data moţiunii de cenzură, iar pentru Mircea Geoană se va solicita oficial înlocuirea de la conducerea Senatului dacă mai boicotează procedura.
Curtea Constituţională a decis atunci că există un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament, ca urmare a refuzului parlamentarilor de a dezbate moţiunea de cenzură înaintată după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei.
Guvernul îşi angajează, marţi, răspunderea în Parlament pentru proiectul legii salarizării unitare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:18
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
astăzi, 18:03