- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Controverse privind declaraţia ministrului ungar de Interne despre aderarea României la Schengen
O ştire a agenţiei DPA, potrivit căreia ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, ar fi declarat că aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu va avea loc în martie, cele două ţări putând fi integrate cel mai devreme în octombrie, a stârnit controverse la Bucureşti.
Controverse privind declaraţia ministrului ungar de Interne despre aderarea României la Schengen (Imagine: www.axa-schengen.com)
11:35 - Ministrul ungar de Interne declară că România şi Bulgaria nu vor adera la Schengen în martie
Pinter a afirmat că până în luna iunie va deveni clar ce criterii mai au de îndeplinit cele două ţări, iar aderarea ar putea avea loc cel mai devreme în luna octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Forţele IDF desfăşoară atacuri aeriene şi raiduri terestre în Beit Hanoun
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
"Luna martie este exclusă", a declarat, de asemenea, un diplomat european, citat de NZZ.ch, care adaugă că aderarea celor două ţări la spaţiul Schengen a generat deja dispute în Uniunea Europeană.
Pinter a afirmat însă că aderarea României şi Bulgariei rămâne pe agenda de lucru a preşedinţiei ungare a UE.
11:55 -Tutilescu: Nu putea fi decisă amânarea aderării la Schengen, aceasta se discută doar în Consiliul JAI
Marian Tutileassu a infirmat declaraţia făcută de ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, potrivit căreia aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen nu va avea loc în martie, cele două ţări putând fi integrate în spaţiul Schengen cel mai devreme în octombrie.
"Nu putea fi luată o astfel de decizie, pentru că aceasta nu se ia de către preşedinţia ungară a UE, ci se discută mai întâi în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, iar primul Consiliu JAI din acest an va avea loc în 20 ianuarie, la Budapesta", a spus Marian Tutilescu.
11:55 - Baconschi: Autorităţile române au cerut ministerului ungar de Interne declaraţia lui Sandor Pinter
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că în momentul de faţă preşedinţia ungară a UE are pe agendă extinderea Spaţiului Schengen, el precizând însă că autorităţile române au cerut ministerului ungar de Interne declaraţia lui Sandor Pinter.
12:14 - Korodi: Declaraţiile ministrului ungar, redate greşit, Ungaria susţine aderarea la Schengen la termen
Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat că afirmaţiile ministrului ungar de Interne au fost "redate greşit", precizând că partea ungară s-a angajat să susţină intrarea României în Schengen la termenul stabilit, în martie 2011.
12:16 - Severin: Se fac presiuni inacceptabile pentru ca PE să dea un anumit vot privind aderarea la Schengen
Europarlamentarul PSD Adrian Severin a spus că declaraţii referitoare la aderarea României la spaţiul Schengen precum cea a ministrului maghiar de Interne constituie "presiuni inacceptabile" asupra Parlamentului European.
12:28 - Weber: Orice declaraţie privind o decizie de aderare la Schengen este imposibilă
Europarlamentarul PNL Renate Weber a precizat că orice declaraţie referitoare la decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen este în mod categoric imposibilă, pentru că decizia finală se va lua undeva în aprilie.
12:43 - Meleşcanu: Amânarea aderării la Schengen, cel mai spectaculos eşec al României în relaţia cu UE
Preşedintele Comisiei de Apărare a Senatului, Teodor Meleşcanu (PNL), a declarat că amânarea aderării la Schengen era o decizie de aşteptat, precizând că este unul dintre eşecurile cele mai spectaculoase ale României în relaţia cu UE, care trebuie asumat real.
13:17 - Băsescu spune că nu cunoaşte declaraţia ministrului ungar de Interne legată de Schengen
Preşedintele Traian Băsescu a declarat după întâlnirea de lucru de la BNR cu premierul, guvernatorul şi ministrul Finanţelor, răspunzând unei întrebări, că nu cunoaşte declaraţia atribuită ministrului ungar de Interne privind amânarea intrării României în Schengen.
13:49 - Marko, surprins de declaraţia atribuită părţii ungare privind amânarea intrării în Schengen
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că este surprins de declaraţia atribuită părţii ungare referitoare la amânarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen faţă de termenul preconizat.
14:03 - Ambasador: Poziţia Ungariei nu s-a schimbat, sprijinim eforturile de intrare în Schengen la termen
Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Füzes Oszkár, a declarat că poziţia ţării sale nu s-a schimbat, precizând că Ungaria sprijină deplin România şi Bulgaria în eforturile acestora pentru intrarea în Schengen la termen.
În prezent, Spaţiul Schengen cuprinde 25 de state membre - Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Olanda, Ungaria, două ţări asociate - Islanda şi Norvegia şi, din decembrie 2008, Elveţia.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
astăzi, 14:06
Surse: Alegerile prezidenţiale 2025 ar putea avea loc pe 23 martie şi 6 aprilie