- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.04.2015, 18:57)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Convenţie între România şi Norvegia pentru evitarea dublei impuneri, semnată de miniştrii de Externe
Ministrul Bogdan Aurescu şi omologul său norvegian, Børge Brende, au semnat, luni, Convenţia între România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, informează MAE.
Urmărește
795 afișări
Convenţie între România şi Norvegia pentru evitarea dublei impuneri, semnată de miniştrii de Externe (Imagine: Marius Dumbraveanu/Arhiva Mediafax Foto)
Ministrul Bogdan Aurescu a făcut, luni, o vizită oficială în Norvegia, la invitaţia omologului său, Børge Brende, el având consultări cu ministrul afacerilor externe norvegian şi convorbiri cu preşedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.
Potrivit MAE, în cadrul consultărilor cu ministrul Børge Brende, şeful diplomaţiei române a subliniat faptul că investitorii norvegieni ar putea valorifica stabilitatea economică a României pentru a demara afaceri în ţara noastră şi a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, care în prezent se ridică la 675 milioane de euro. "În acest context, cei doi miniştri au convenit să acţioneze pentru a impulsiona diversificarea cooperării la nivel economic şi sectorial. Bogdan Aurescu a mulţumit pentru faptul că Norvegia pune la dispoziţia României fonduri prin Mecanismul financiar al SEE şi prin Mecanismul financiar norvegian", menţionează sursa citată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Ministrul Bogdan Aurescu şi omologul său Børge Brende au semnat, în cadrul vizitei, "Convenţia între România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit", document care are ca principal scop stimularea schimburilor economice şi a relaţiilor economice şi sociale, în general, între cele două ţări, se arată în comunicatul MAE.
În privinţa agendei europene şi de securitate, discuţiile au vizat, cu prioritate, evoluţiile din Vecinătatea Estică. "Ministrul Bogdan Aurescu şi ministrul Børge Brende au reiterat sprijinul pentru implementarea integrală a Acordurilor de la Minsk. Bogdan Aurescu a evidenţiat faptul că mediul de securitate la frontierele estice ale UE a cunoscut o profundă transformare după anexarea ilegală a Crimeei. Referitor la regimul de sancţiuni al Uniunii Europene, ministrul Bogdan Aurescu a punctat faptul că sancţiunile UE trebuie menţinute până la implementarea completă a Acordurilor de la Minsk, poziţie împărtăşită de omologul norvegian", menţionează sursa citată.
Cei doi oficiali au discutat şi despre Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, care va avea loc la 21-22 mai. "Reuniunea la vârf va reprezenta un moment important în relaţiile UE cu partenerii săi estici, atât pentru reafirmarea sprijinului Uniunii, cât şi pentru evaluarea progreselor statelor participante la Parteneriatul Estic de la precedentul Summit de la Vilnius. În ceea ce priveşte Republica Moldova, România şi Regatul Norvegiei şi-au declarat din nou susţinerea pentru parcursul european al acestei ţări. Bogdan Aurescu a propus omologului său ca Norvegia să examineze posibilitatea finanţării unor proiecte de interes pentru conectarea Republicii Moldova la spaţiul UE", se mai arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, în noul context geopolitic european, marcat de provocări atât în sudul, cât şi în estul continentului, ministrul Bogdan Aurescu a apreciat că este necesar ca la Consiliul European din iunie 2015 să fie elaborat un nou document conceptual care să actualizeze Strategia de Securitate a UE din 2003.
În cadrul consultărilor dintre cei doi miniştri au fost abordate şi principalele teme aflate pe agenda internaţională, respectiv viitorul Summit NATO din 2016, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi provocările actuale reprezentate de terorismul internaţional.
"Şefii celor două diplomaţii au subliniat buna colaborare româno-norvegiană în cadrul NATO. În acest context, Bogdan Aurescu a invitat Norvegia, în calitate de aliat NATO, să aloce personal pentru cele două structuri NATO de comandă şi control care vor fi create pe teritoriul României în aplicarea deciziilor adoptate la Summit-ul de la Wales", se arată în comunicatul MAE.
Cei doi miniştri au discutat şi despre situaţia din Balcani, dosarul nuclear iranian şi perspectivele sale, inclusiv efectele finalizării sale în plan regional, criza din Siria şi cea din Yemen, cooperarea la nivel ONU, problematica migranţilor provenind din sudul Marii Mediterane.
Totodată, potrivit MAE, ministrul norvegian a acceptat "cu plăcere" invitaţia omologului român de a face o vizită la Bucureşti în aceasta toamnă.
Convorbirile cu preşedintele Parlamentului Regatului Norvegian, Olemic Thommessen, au vizat, în principal, dezvoltarea dialogului politic bilateral şi cooperarea parlamentară între cele două ţări. Ministrul afacerilor externe şi preşedintele Parlamentului Regatului Norvegiei au subliniat, de asemenea, importanţa consolidării dimensiunii diplomaţiei parlamentare.
"Discuţiile au vizat şi criza din Ucraina şi implicaţiile acesteia asupra securităţii regionale, iar cei doi oficiali au reiterat apelul privind implementarea integrală a Acordurilor de la Minsk. În acest context, preşedintele Parlamentului norvegian a evidenţiat sprijinul ţărilor nordice şi baltice pentru reformarea Parlamentului de la Kiev şi a procesului legislativ din Ucraina. Cei doi oficiali au convenit, la propunerea ministrului român, să exploreze posibilitatea unui program comun româno-norvegian, la care să se asocieze şi Comisia de la Veneţia, destinat trainingului pentru politicieni şi parlamentari din statele din Vecinătatea Estică", se precizează în comunicat.
Ministrul Bogdan Aurescu a avut, în cadrul vizitei, şi o întâlnire cu reprezentanţii filialelor norvegiene ale Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), ale Fundaţiei Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR). "Bogdan Aurescu şi-a exprimat convingerea că tinerii de valoare aflaţi la studii sau care îşi desfăşoară activitatea profesională în străinătate pot contribui la promovarea obiectivelor şi profilului real al României şi a subliniat că România are nevoie de cei care fac performanţă în domenii precum educaţia, cercetarea, inovarea, cultura, ştiinţa pentru progresul şi modernizarea ţării. De asemenea, Bogdan Aurescu i-a încurajat pe tinerii studenţi, masteranzi şi doctoranzi români aflaţi la studii în Regatul Norvegiei, să fructifice experienţa şi contactele deja stabilite, să se implice şi să contribuie la evenimente interculturale în plan local. Toate acestea pot avea impact asupra societăţii norvegiene şi arată dinamismul, entuziasmul şi spiritul european al generaţiei tinere din România", conform MAE.
"Dumneavoastră, prin contribuţiile personale pe care le aveţi, creaţi valoare în comunităţile în care sunteţi integraţi şi creşteţi astfel profilul pozitiv al României", a arătat Bogdan Aurescu, citat în comunicat.
"Reprezentanţii LSRS şi ai Fundaţiei CAESAR au exprimat aprecierea pentru colaborarea iniţiată de MAE, în luna ianuarie 2015, şi au arătat interesul pentru continuarea programului de stagii «Smart Internship» la Ambasada României din Oslo, de a sprijini evenimentele organizate de ambasadă şi de a interacţiona cu presa locală pentru promovarea poveştilor de succes ale tinerilor români de elita din Norvegia", conform comunicatului MAE.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe