Cordoş (PSD): Aşa-zisa flexibilizare a pieţei muncii va duce la creşterea şomajului

Senatorul PSD Alexandru Cordoş susţine că flexibilizarea pieţei muncii, conform noului Cod al Muncii pentru care Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea, va duce la creşterea şomajului şi la înregistrarea unui număr mai mare de lucrători mai slab plătiţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
4 afișări

Potrivit unui comunicat al senatorului social-democrat transmis, marţi, în urma adoptării noului Cod al Muncii, economia României nu va avea nimic de câştigat.

"Noul Cod al Muncii dă posibilitatea angajatorului să suspende contractul de muncă în cazul reducerii temporare a activităţii. Acesta nu trebuie să justifice motivele reducerii sau întreruperii temporare a activităţii. Din acest transfer de resurse de la angajat la angajator, economia nu are nimic de câştigat. Câştigă doar angajatorul. Consecinţa - scăderea consumului, diminuarea cererii şi, în cele din urmă, creşterea şomajului. Prin urmare, clamata «flexibilizare» va duce la creşterea şomajului. Aşa-zisa «flexibilizare a pieţei muncii» duce la o pătură de lucrători mai prost plătiţi, cu loc de muncă mai nesigur”, se arată în documentul citat.

Alexandru Cordoş a adăugat că, prin prevederile "asumate", Codul Muncii devine în integralitatea sa "un cod al sclaviei deoarece va duce la creşterea şomajului, va aduce cu sine nesiguranţa locurilor de muncă, realizând, practic, cadrul legal al exploatării angajaţilor de către angajator".

"Tinerii angajaţi vor fi fortaţi mult mai uşor să lucreze cu contracte pe perioadă determinată, în loc să aibă contract pe termen lung. Rezultatul va fi o demotivare a profesionalizării. Codul Muncii promovat de Guvern vrea slăbirea mişcării sindicale, astfel încât oamenilor să le mai fie frică să protesteze. Practic, angajatul nu va mai fi apărat, deoarece sindicaliştii vor fi uşor de dat afară de patroni”, se mai arată în comunicatul lui Alexandru Cordoş.

Guvernul şi-a angajat, marţi dimineaţă, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii, iar opoziţia a depus moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici