- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cordoş (PSD): Protocolul partidelor de la guvernare este o încercare disperată de a păstra puterea
Senatorul PSD Alexandru Cordoş consideră că semnarea protocolului dintre partidele aflate la guvernare nu este altceva decât "o încercare disperată de a păstra puterea", documentul nefiind în favoarea cetăţenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de senatorul PSD Alexandru Cordoş, nu se cunosc nici amănuntele din protocol, privind promisiunile făcute UDMR de către premierul Emil Boc.
"Semnarea protocolului dintre partidele aflate la guvernare nu este altceva decât o încercare disperată de a păstra puterea. Din păcate pentru cetăţeni, acest protocol nu este în favoarea lor, ci este una din ultimele încercări ale puterii portocalii de a-şi menţine majoritatea parlamentară. În plus, nu ştim exact care sunt promisiunile făcute de Emil Boc UDMR, de data aceasta", se arată în documentul citat.
Alexandru Cordoş a afirmat că actuala coaliţie guvernamentală nu a ştiut să ia măsuri care să ducă la deblocarea economiei.
"Măsuri de tipul scăderea TVA şi majorarea pensiilor ne-au mai fost promise de PDL şi ne-am ales cu o creştere a TVA şi o scădere a pensiilor, adică exact opusul, pentru că nu au ştiut să ia nicio măsură care să conducă la deblocarea economiei", a menţionat senatorul PSD.
Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.
Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.
Coaliţia guvernamentală îşi propune ca prin măsurile promovate economia românească să aibă o creştere de 1,5%-2% la sfârşitul anului 2011 şi de 4-4,5% la finele anului 2012, se arată în protocolul de colaborare semnat miercuri de liderii PDL, UDMR, UNPR şi al grupului minorităţilor naţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:15
Lukaşenko refuză observatorii OSCE la alegerile prezidenţiale din Belarus
-
astăzi, 11:06