Corina Creţu, în delegaţia socialiştilor din PE în SUA

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare, participă, în SUA, la Conferinţa pentru Dialogul Transatlantic, în calitate de membră a delegaţiei Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European

5 afișări

Conform unui comunicat remis luni agenţiei MEDIAFAX, Corina Creţu va avea, de asemenea, la Washington şi New York, discuţii privind ajutorul umanitar şi pentru dezvoltare, eficientizarea colaborării între principalii donatori internaţionali, relaţia UE-SUA-China în actualul context global, colaborarea cu FMI şi Banca Mondială în vederea depăşirii efectelor recesiunii. La Departamentul de Stat, europarlamentarul român va analiza cu partenerii americani rezultatele cooperării pentru ajutorarea populaţiei din Haiti, în urma devastatorului seism de anul trecut.

Delegaţia europarlamentarilor socialişti va avea, în această săptămână, întâlniri cu Colin Powell, fost secretar de stat al SUA, cu o serie de membri ai Congresului american, între care John Boehner, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, cu reprezentanţi la vârf ai Departamentului de Stat, precum şi cu preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, economistul şef al FMI, Olivier Blanchard, vicepreşedintele Fundaţiei Carnegie pentru Pacea Internaţională, Marwan Muasher, preşedintele Institutului Naţional Democratic, Ken Wollack, secretarul general adjunct al ONU pentru egalitatea de gen, Michele Bachelet, preşedintele celei de-a 65-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Joseph Deiss, ambasadorii UE şi Poloniei în SUA, reprezentanţii permanenţi ai UE, Afganistanului, Egiptului, Israelului şi SUA la ONU.

Conform sursei citate, în cadrul discuţiilor cu membrii Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, Corina Creţu va pleda în favoarea eliminării vizelor impuse românilor.

"Decizia de renunţare la obligativitatea vizelor pentru cetăţenii români aparţine Congresului american, după cum atenţiona şi ambasadorul SUA la Bucureşti, dl Gitenstein, cu prilejul Zilei Independenţei. Voi încerca, în cursul reuniunilor pe care le vom avea în această săptămână, la Washington şi la New York, să conving partea americană că a venit timpul unei schimbări a politicii în materie de vize faţă de statele UE ai căror cetăţeni sunt încă discriminaţi în mod nejustificat", a declarat Corina Creţu.

Europarlamentarul român consideră că e nevoie de o relansare a presiunilor în favoarea includerii tuturor ţărilor Uniunii Europene în programul Visa Waiver, iar debutul preşedinţiei poloneze a UE constituie un moment favorabil în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici