- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (25.03.2019, 11:14)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corina Creţu: România nu mai are scuze dacă va continua să piardă bani europeni/ Guvernele nu pot decide investiţiile locale
Guvernele UE trebuie să înţeleagă că nu pot decide din capitale unde, cât şi cum pot să investească la nivel local, spune comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. Nevoile cetăţenilor sunt cunoscute de cetăţeni, spunea aceasta.
Urmărește
661 afișări
Corina Creţu: Guvernele nu pot decide din capitale unde pot investi la nivel local. Politica de coeziune rămâne principala politică de investiţii a UE
Creţu: România nu mai are scuze dacă va continua să piardă bani europeni
România a acumulat suficientă experienţă după 12 ani ca stat membru UE pentru a nu mai avea scuze dacă vor continua să apară probleme legate de pierderea banilor europeni, spune comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.
Corina Creţu a declarat, luni, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că în perioada 2021 – 2027 România va beneficia de 31 de miliarde de euro din fondurile politicii de coeziune şi dezvoltare regională, ceea ce înseamnă cu 8% mai mult faţă de perioada 2014-2020.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
„România ar trebui să beneficieze la maximum de fondurile europene, este una dintre beneficiare. (...) Depinde de toate ţările, inclusiv de România, să valorifice toate oportunităţile care li se oferă şi să se pregătească pentru perioada 2021-2027. Sunt deja 12 ani de când România este stat membru al UE, după părerea mea a acumulat suficientă experienţă pentru a avea cele mai bune rezultate din 2021 încolo, dar şi pentru nu mai avea scuze dacă vor continua să apară probleme legate de piederea banilor europeni. (...) Potrivit propunerii CE, în perioada 2021 – 2027 România va beneficia de 31 de miliarde de euro din fondurile politicii de coeziune şi dezvoltare regională, ceea ce înseamnă cu 8% în plus faţă de perioada 2014-2020. Sperăm ca propunerea să rămână aşa cum a fost înaintă de CE”, a spus Creţu.
În ceea ce priveşte disputa privind spitalele regionale, comisarul european pentru politică regională a subliniat că rămâne la latitudinea Guvernului dacă decide să răspundă afirmativ solicitărilor Consiliului Judeţean Cluj, de a avea în responsabilitate directă realizarea unei astfel de investiţii.
„Deocamdată, în Programul Operaţional Regional, beneficiarul este Ministerul Sănătăţii, noi suntem gata să schimbăm Programul Operaţional Regional. Nu este corect să dai vina pe Bruxelles pentru că, din punctul nostru de vedere, important este ca investiţiile să se facă, nu cine este beneficiarul final al acestor investiţii”, a conchis Corina Creţu.
Corina Creţu: Guvernele nu pot decide din capitale investiţiile locale
Corina Creţu a declarat, luni, la Cluj-Napoca, la o conferinţă organizată de Comitetul European al Regiunilor, că politica de coeziune are ca obiectiv central combaterea disparităţilor dintre ţările şi regiunile Europei prin politici adaptate realităţilor locale.
„Politica de coeziune a fost şi rămâne principala politică de investiţii a UE, având ca obiectiv central combaterea disparităţilor dintre ţările şi regiunile Europei prin politici adaptate realităţilor locale, care pun accent pe inovare, competitivitate, locuri de muncă, schimbări climatice şi de mediu. (...) Sper ca guvernele să înţeleagă că nu pot decide din capitale unde, cât, cum pot să investească la nivel local, eu cred că primarii şi cei care locuiesc aici ştiu cel mai bine nevoile cetăţenilor şi de aceea încurajăm ca fondurile europene să fie concentrate în mare parte în mâna celor care sunt reprezentaţi direct de cetăţeni, pentru că şi-au dezvoltat capacitatea administrativă şi ştiu care sunt, exact, nevoile cetăţenilor. Sperăm ca în următoarea perioadă de programare, cât mai multe state să ofere management direct fonduri europene pe tot parcursul procesului de elaborare a proiectelor, până la implementarea acestora”, a spus Creţu.
Potrivit acesteia, modelele centralizate lasă, încă, în seama capitalelor să decidă unde şi cât să se investească, astfel că, în discuţiile cu statele membre pentru acordurile de parteneriat privind programele operaţionale aferente perioadei 2021 – 2027 trebuie să se găsească înţelegere din partea guvernelor pentru alocarea directă a banilor regiunilor şi primăriilor.
Corina Creţu participă, luni, la Cluj-Napoca la conferinţa Comisiei pentru politica de coeziune teritorială (COTER) a Comitetului European al Regiunilor ”Susţinerea şi dezvoltarea unei politici de coeziune eficiente pornind de la autorităţile locale şi regionale din Uniunea Europeană”.
La eveniment mai sunt prezenţi, printre alţii, Isabelle Boudineau, preşedintele COTER a Comitetului European al Regiunilor, şi primarul Emil Boc.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: PNL: Circul Orlando la Finanţe cu OUG 114 continuă. Câtă bătaie de joc a acestor sinecurişti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE