Corina Creţu şi Viorica Dăncilă au criticat, în plenul PE, Guvernul României

Eurodeputaţii PSD Corina Creţu şi Viorica Dăncilă au criticat, în plenul Parlamentului European, stilul "discreţionar, clientelar şi nedemocratic" de guvernare al puterii actuale şi "abuzurile grave ale Guvernului de la Bucureşti împotriva aleşilor locali ai opoziţiei".

Urmărește
627 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu şi Viorica Dăncilă au criticat, în plenul PE, Guvernul României

Corina Creţu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Corina Creţu, vicepreşedinte PSD, a atras atenţia, în sesiunea plenară a Parlamentului European, asupra "stilului discreţionar, clientelar şi nedemocratic de guvernare al dreptei aflate încă la putere în România".

"Una dintre cele mai recente şi elocvente măsuri în acest sens o reprezintă direcţionarea evident arbitrară a banilor publici către primăriile conduse de reprezentanţii partidului de guvernământ. În urma alocării de fonduri către primăriile cu datorii, peste jumătate din bani s-au îndreptat spre aleşii Partidului Democrat-Liberal", a spus europarlamentarul social-democrat.

Corina Creţu a precizat că acesta este numai "unul dintre numeroasele cazuri care reflectă o atmosferă tot mai ostilă şi incorectă, în care reprezentanţii opoziţiei sunt, de asemenea, hărţuiţi, boicotaţi mediatic şi şantajaţi".

Vicepreşedintele PSD a adresat, în plenul reunit la Strasbourg, un apel instituţiilor europene să reacţioneze la aceste derapaje care ameninţă corectitudinea procesului preelectoral şi a alegerilor de anul viitor din România.

La rândul său, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a afirmat, luni seară, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Bruxelles, că trebuie tras un semnal de alarmă "asupra unor abuzuri grave ale Guvernului de la Bucureşti împotriva aleşilor locali ai opoziţiei".

"Ştim cu toţii că fondurile structurale sunt principalul punct în strategia europeană pentru îmbunătăţirea creşterii economice, prin investiţii în infrastructură şi locuri de muncă, în absenţa unor proiecte viabile, existând riscul ca unele fonduri să se întoarcă la bugetul Uniunii", a spus deputatul european.

Ea a spus că, "în cazul României, rata de absorbţie mică este determinată nu numai de capacitatea administraţiei publice de a elabora proiecte eligibile, dar şi de cofinanţarea limitată a proiectelor prin bugetul de stat, prioritate având reprezentanţii puterii".

"Diferenţa dintre fondurile europene la care România are acces şi sumele pe care România le-a absorbit este foarte mare, motiv pentru care consider că trebuie tras un semnal de alarmă asupra unor abuzuri grave ale Guvernului de la Bucureşti împotriva aleşilor locali ai opoziţiei, câtă vreme unele proiecte ale acestora sunt blocate şi nu primesc cofinanţarea necesară", a mai spus Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici