- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.03.2013, 22:30)
- Departamentul Politic
Corlăţean a participat la CAG. Consiliul a adoptat Concluziile privind Raportul MCV
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a participat, luni, la Bruxelles, la prima parte a Consiliului Afaceri Generale, în debutul lucrărilor fiind adoptate, cu unanimitate, Concluziile pe marginea Raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV, publicat de CE la 30 ianuarie.
Urmărește
905 afișări
Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat transmis de MAE, ministrul Corlăţean a participat, luni, la prima parte a Consiliului Afaceri Generale. Din delegaţie a făcut parte şi secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba.
"În debutul lucrărilor, Consiliul a adoptat, cu unanimitate, Concluziile pe marginea Raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), publicat de Comisia Europeană la 30 ianuarie 2013. Concluziile reflectă progresele realizate de România în privinţa recomandărilor Comisiei şi a obiectivelor de referinţă MCV. Astfel, Consiliul apreciază paşii întreprinşi de Guvernul României pentru a răspunde recomandărilor Comisiei Europene din iulie 2012 şi salută angajamentul Guvernului de a asigura respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei, precum şi măsurile aplicate în acest sens. În acelaşi timp, concluziile solicită continuarea eforturilor şi realizarea de noi paşi concreţi în perspectiva următoarelor rapoarte pentru România şi Bulgaria, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, preconizate să fie publicate de Comisie înainte de finele acestui an. De asemenea, Consiliul apreciază buna şi continua cooperare a României şi Bulgariei cu Comisia Europeană şi cu statele membre în cadrul Mecanismului", menţionează sursa citată.
Potrivit comunicatului MAE, discuţiile miniştrilor s-au concentrat asupra pregătirii Consiliului European din 14 - 15 martie 2013, dedicat aspectelor legate de competitivitate, creştere şi ocupare, consolidării Uniunii Economice şi Monetare, precum şi relaţiilor UE-Rusia, în prezenţa Preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
Miniştrii au analizat proiectul de Concluzii ale Consiliului European, precum şi raportul Preşedinţiei Irlandeze asupra Semestrului European.
"România şi-a exprimat susţinerea pentru priorităţile identificate în promovarea competitivităţii şi reluarea creşterii economice, respectiv implementarea Agendei pentru noi competenţe şi locuri de muncă, consolidarea pieţei unice, finalizarea pieţei interne a energiei, configurarea Spaţiului European de Cercetare, implementarea Agendei digitale şi finalizarea pieţei unice digitale până în 2015, precum şi pentru lupta împotriva evaziunii fiscale. Totodată, şeful delegaţiei române a subliniat necesitatea actualizării cadrului de asistenţă pentru statele membre non-euro", precizează MAE.
De asemenea, România şi-a reiterat sprijinul pentru demersurile de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare, apreciind că este necesară pe de o parte menţinerea unităţii şi coordonării demersurilor la nivelul tuturor statelor membre, pentru a evita fragmentarea şi periclitarea obiectivului de atingere a convergenţei la nivelul întregii Uniuni, iar pe de altă parte evitarea suprapunerilor între iniţiativele deja demarate şi cele ce urmează a fi propuse în continuare.
"Dezbaterile asupra stadiului implementării Semestrului European au subliniat importanţa elaborării unor recomandări specifice de ţară echilibrate şi constructive, care să contribuie la orientarea reformelor economice şi sociale ale tuturor statelor membre, cu precădere ale acelora pentru care efectele crizei sunt încă persistente. Şeful delegaţiei române a subliniat necesitatea ca evaluarea Comisiei să ţină cont de specificul fiecărui stat membru şi să permită statelor membre să se bucure de o flexibilitate crescută în alegerea celor mai eficiente soluţii pentru problemele identificate", se mai arată în comunicat.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe