- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.09.2012, 13:07)
- Marius Fratila ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean a susţinut discursul României la Adunarea Generală a ONU. Ce a transmis Ministrul Afacerilor Externer
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a susţinut miercuri în reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU discursul ca reprezentant al României, el participând şi la reuniunea la nivel înalt a Consiliului de Securitate dedicată păcii şi securităţii în Orientul Mijlociu.
Urmărește
238 afișări
Corlăţean a susţinut discursul României la Adunarea Generală a ONU (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)
În discursul său din Adunarea Generală, Corlăţean a arătat serioasa preocupare a României faţă de evoluţiile din Siria şi a pus un accent aparte pe progresul redus înregistrat în ultimul an de Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, el menţionând şi că o preocupare constantă a României o reprezintă întârzierea soluţionării conflictelor prelungite, în special cel transnistrean, din Georgia şi Nagorno-Karabah, informează un comunicat transmis de MAE.
Referitor la Siria, el a arătat că evoluţiile din această ţară deja generează un fenomen de contagiune în întreaga regiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Regret că această sesiune a Adunării Generale începe în umbra evenimentelor recente din Benghazi. Atacurile împotriva reprezentanţilor diplomatici sunt inacceptabile, sub orice motiv. Condamn cu fermitate atacurile şi transmit sincere condoleanţe victimelor. Atacatorii trebuie aduşi în faţa justiţiei, cu respectarea unui proces echitabil", a afirmat şeful diplomaţiei române.
Totodată, el a reluat poziţia oficială a României privind Procesul de Pace: "România este un ferm susţinător al eforturilor dedicate găsirii unei soluţii cuprinzătoare de pace în Orientul Mijlociu. Sprijinim toate iniţiativele cvartetului şi implementarea completă a Foii de Parcurs - viziunea a două state, Israel şi Palestina, care convieţuiesc în pace şi securitate".
În intervenţia sa, Titus Corlăţean a remarcat determinarea şi eforturile României de a fi un actor activ şi creativ, atât în plan global, cât şi în cel regional. Contribuţiile ţării noastre la demersurile privind pacea şi securitatea, dezvoltarea durabilă şi respectarea drepturilor omului sunt şi vor rămâne priorităţi ale diplomaţiei române. În acest sens, ministrul român a evocat iniţierea de către România a Rezoluţiei Consiliului Drepturilor Omului pe tema statului de drept, democraţiei şi drepturilor omului, adoptată la Geneva, în primăvara acestui an şi a invitat statele membre ONU să sprijine un demers similar în cadrul Adunării Generale a ONU, relatează MAE.
Corlăţean a reiterat comunităţii internaţionale "ataşamentul tradiţional al României faţă de valorile diplomaţiei multilaterale şi încrederea ţării noastre în capacitatea ONU de a identifica soluţiile necesare pentru problemele globale cu care se confruntă omenirea".
La reuniunea la nivel înalt a Consiliului de Securitate al ONU dedicată păcii şi securităţii în Orientul Mijlociu au fost invitaţi toţi miniştrii de externe prezenţi la cea de-a 67-a sesiune a Adunării Generale ONU.
Reuniunea a fost prezidată de Guido Westerwelle, ministrul afacerilor externe al Germaniei, preşedintele CS ONU pentru luna septembrie. Au participat Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, secretarul general al Ligii Statelor Arabe, Nabil El-araby.
Potrivit MAE, evenimentul s-a concentrat pe dimensiunea cooperării dintre ONU şi Liga Statelor Arabe, într-un context în care dezvoltările din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii se află în centrul atenţiei comunităţii internaţionale.
Participanţii au evaluat stadiul cooperării dintre cele două organizaţii, cu accent pe dimensiunile de prevenire şi rezolvare a conflictelor.
Dosarul israelo-palestinian a făcut obiectul intervenţiilor mai multor delegaţii care au subliniat necesitatea deblocării impasului actual, prin reluarea negocierilor directe dintre părţi.
Situaţia din Siria a fost, de asemenea, evocată de mai multe delegaţii, existând unanimitate privind importanţa sprijinului colectiv pe care Consiliul de Securitate trebuie să-l acorde eforturilor reprezentantului special al ONU şi al Ligii Statelor Arabe în Siria, Lakhdar Brahimi, mai precizează MAE.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe