- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.10.2013, 11:55)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean, despre pactul de coabitare: Am tras concluziile, care au fost transmise decidenţilor
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat marţi că la nivelul Comitetului de lucru pe pactul de coabitare dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu s-a ajuns la o serie de concluzii, care au fost înaintate decidenţilor.
Urmărește
597 afișări
Corlăţean, despre pactul de coabitare: Am tras concluziile, care au fost transmise decidenţilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Ministrul a fost întrebat în ce stadiu se află discuţiile dintre Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni privind pactul de coabitare.
"Pot confirma că au avut loc câteva întâlniri, ultima a avut loc în urmă cu o săptămână, dacă nu mă înşel. A fost o discuţie constructivă în care am avansat spre acele soluţii care să permită garantarea unei funcţionări instituţionale corecte, normale în România şi pentru garantarea unei stabilităţi atât de importante pentru statul român. Mai departe, după ce noi la nivelul nostru am pus concluziile, am transmis mai departe spre decidenţi concluziile la care am ajuns", a afirmat Corlăţean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, au început, în urmă cu trei săptămâni, discuţiile cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare instituţională dintre preşedinte şi premier.
Pe parcursul discuţiilor, Corlăţean a declarat că negocierile dintre Guvern şi Preşedinţie avansează în direcţia cea bună, spre o funcţionare corectă la nivel instituţional.
"Avansăm spre o funcţionare din nou corectă la nivel instituţional şi realmente poziţiile sunt foarte constructive. Nu este foarte simplu, dar încercăm să avansăm în direcţia cea bună", declara ministrul de Externe.
De asemenea, el preciza că ambele părţi împărtăşesc aceleaşi valori şi principii fundamentale "începând cu cu apartenenţa noastră la spaţiul european, euroatlantic, valorile statului de drept, democraţiei, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite". Şeful diplomaţiei nu a dorit la acel moment să comenteze asupra punctelor în care cele două părţi nu s-au înţeles, invocând "discreţia" agreată cu reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale asupra conţinutului întâlnirilor.
Preşedintele Traian Băsescu afirma, în 18 octombrie, că trebuie să mai aibă loc o întâlnire şi după aceasta va lua o decizie cu privire la pactul de coabitare.
De asemenea, el a menţionat că, la sfârşitul acestor discuţii, care se vor materializa şi cu un document, care nu va fi anexă la acordul de colaborare, ci va fi doar o constatare a ceea ce s-a respectat şi ce nu, va lua o decizie.
Băsescu a mai afirmat că aşteptările sale se referă la o analiză cinstită a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare.
"Aştept o analiză cinstită a acestui acord de cooperare interinstituţională, care să se finalizeze cu un document agreat de ambele părţi, care să constate nerespectările din acord. Pe urmă îl voi vedea eu şi premierul şi ni-l vom însuşi sau nu. Dar, dacă nu va fi o analiză cinstită, foarte greu să mergem înainte. Foarte greu", declara Traian Băsescu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe