- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.03.2014, 20:40)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean, la CAE: Am discutat necesitatea unei asistenţe economice consistente pentru Ucraina
Miniştrii de externe din UE au discutat, luni, la CAE, despre necesitatea unei asistenţe economice consistente pentru Ucraina şi despre posibile sancţiuni aplicate Rusiei în funcţie de evoluţia situaţiei din Crimeea, a declarat şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean.
Urmărește
145 afișări
Corlăţean, la CAE: Am discutat necesitatea unei asistenţe economice consistente pentru Ucraina (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
În cadrul reuniunii extraordinare a CAE de la Bruxelles, miniştrii de externe au ajuns la "o poziţie clară, comună, fermă" în legătură cu faptul că acţiunea armată a Federaţiei Ruse reprezintă "o violare clară a suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei dar şi o violare clară a dreptului internaţional, a mai multor acorduri bilaterale încheiate anterior între Ucraina şi Federaţia Rusă", a precizat Titus Corlăţean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ministrul de Externe a mai spus că UE aşteaptă ca Rusia "să revină la parametrii stabiliţi anterior, inclusiv în ceea ce priveşte prezenţa militară, stabiliţi prin acordurile bilaterale cu Ucraina" şi să-şi respecte angajamentele internaţionale.
Totodată, miniştrii de externe au luat notă "cu satisfacţie" de hotărârea guvernului de la Kiev care "a anulat decizia anterioară de suspendare a procesului de semnare a Acordului de Asociere politică şi economică (cu UE - n.r.)". "Suntem deschişi să avansăm în această direcţie şi să susţinem calea europeană a Ucrainei în baza exprimării suverane, legitime a guvernului de la Kiev", a subliniat şeful diplomaţiei române.
Cei 28 de miniştri de externe au discutat, de asemenea, "necesitatea unei asistenţe economice consistente, prin modalităţile existente internaţionale, începând cu FMI, BM şi surse internaţionale inclusiv europene", a precizat Corlăţean, adăugând că Ucraine are "mare nevoie pentru aşa ceva".
Oficialii europeni au luat în calcul şi sancţiuni pentru Rusia, în funcţie de evoluţia situaţiei.
"Este în clipa de faţă în discuţie un posibil set de măsuri bine definite, cu caracter sancţionatoriu, în funcţie şi de evoluţiile viitoare, pentru că există o aşteptare foarte clar exprimată ca Rusia să se manifeste cu rezervă" şi să acţioneze pentru calmarea situaţiei la care s-a ajuns "prin aceaastă prezenţă substanţială de forţe militare ruse pe un teritoriu aparţinând în mod suveran Ucrainei", a spus Corlăţean.
Pe de altă parte, ministrul român de Externe a spus că există "o preocupare profundă" faţă de apariţia "unui lanţ de conflicte de îngheţate" începând Nagorno-Karabah, Abhazia, Osetia de Sud şi Transnistria. "Din această perspectivă am fost cu toţii de acord că în perioada următoare va trebui să fim extrem de atenţi şi susţinători ai eforturilor europene în cazul R. Moldova şi Georgiei", a mai spus Corlăţean.
Ministrul de Externe va discuta aceste aspecte şi cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene avertizează Rusia cu revizuirea relaţiilor bilaterale dacă Moscova nu va lua măsuri pentru detensionarea crizei din Ucraina, relatează AFP.
"Dacă Rusia nu va lua măsuri pentru detensionarea situaţiei, UE va trebui să decidă care sunt consecinţele asupra relaţiilor bilaterale", au stabilit miniştrii de externe din UE în cursul reuniunii Consiliului Afaceri Externe.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe