- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.01.2014, 19:46)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean, la CAE: Trebuie transmise mesaje politice de sprijinire a autorităţilor de la Chişinău
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, la CAE, că este importantă transmiterea unor mesaje politice de sprijinire a autorităţilor de la Chişinău, pentru a menţine angajamentul acestui stat pe calea europeană, potrivit unui comunicat MAE.
Urmărește
164 afișări
Corlăţean, la CAE: Trebuie transmise mesaje politice de sprijinire a autorităţilor de la Chişinău (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)
Ministrul Titus Corlăţean a participat, marţi, la Consiliul Afaceri Externe (CAE), care s-a desfăşurat la Bruxelles.
În intervenţia sa pe ansamblul relaţiilor UE cu Vecinătatea Estică, Corlăţean a evocat rezultatele summit-ului Parteneriatului Estic desfăşurat la Vilnius în perioada 28-29 noiembrie 2013, evidenţiind modelele de succes ale Republicii Moldova şi Georgiei. În ceea ce priveşte Republica Moldova, oficialul român a arătat că este "importantă transmiterea unor mesaje politice de sprijinire a autorităţilor de la Chişinău, inclusiv prin sporirea numărului de vizite la nivel înalt în regiune, ca parte a eforturilor constante necesare menţinerii angajamentului acestui stat pe calea europeană", se arată în comunicatul Ministerului de Externe. În acest sens, ministrul a anunţat transmiterea către omologii europeni şi oficialii UE a invitaţiei de participare la reuniunea "Grupului de Acţiune Europeană pentru Republica Moldova" (GAERM), care va fi organizată la Bruxelles, sub co-preşedinţie română şi franceză, în marja reuniunii CAE din februarie 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Totodată, Corlăţean a subliniat importanţa adoptării "cât mai curând posibil" a deciziilor privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni şi a semnării Acordului de Asociere şi a Acordului de liber schimb între UE şi Republica Moldova.
Potrivit MAE, miniştrii de Externe din UE au mai discutat despre evoluţiile din Vecinătatea Sudică a UE, cu accent pe situaţia din Siria şi Egipt, stadiul negocierilor privind Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, dosarul nuclear iranian, Afganistan, relaţiile Uniunii cu Federaţia Rusă, Republica Centrafricană şi Sudanul de Sud.
Referitor la situaţia din Republica Centrafricană, şeful diplomaţiei române a reiterat necesitatea "încetării tuturor violenţelor" de pe teritoriul acestei ţări, precum şi a angajării forţelor politice într-un "dialog cuprinzător". Oficialul român s-a pronunţat în favoarea "unei implicări ferme", atât la nivel regional cât şi internaţional, pentru a sprijini autorităţile locale în restabilirea ordinii şi securităţii.
Preşedintele francez François Hollande a anunţat, vineri, că Uniunea Europeană va lua în ianuarie o decizie privind lansarea unei misiuni europene în Republica Centrafricană pentru a veni în sprijinul intervenţiei franceze, relatează AFP.
Hollande a anunţat că a "obţinut" la summitul european ca o decizie să fie luată "în ianuarie" în privinţa unei misiuni care ar putea fi civilă şi "mobilizată cât mai repede posibil".
Miniştrii de Externe din UE au ajuns, luni, la un acord politic privind o misiune militară europeană în Republica Centrafricană. CAE a solicitat instituţiilor competente să ia măsurile necesare pentru a pregăti rapid această operaţiune. Misiunea, care va fi decisă de Consiliu, va furniza sprijin temporar, pentru o perioadă de până la şase luni, pentru asigurarea "unui mediu sigur" în zona capitalei Bangui.
Operaţiunea militară franceză în Republica Centrafricană a început la 6 decembrie 2013.
Misiunea militarilor francezi, sprijiniţi de forţa africană mobilizată la faţa locului, este de a asigura "o securitate minimă care ar permite punerea în aplicare a unei intervenţii umanitare, ceea ce nu este cazul astăzi". Ea prevede "securizarea drumurilor (...) principale, pentru a le permite oamenilor să ajungă la spital", a declarat, la 6 decembrie, ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe