Corlăţean: La întâlnirea din 2009, când s-a vorbit despre dosarele PSD, Băsescu a ieşit din sală

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că la consultarea de la Cotroceni din 17 februarie 2009, pe tema Justiţiei, Traian Băsescu a ieşit pentru zece minute din sală, după ce PSD a acuzat că unele dosare sunt politice.

Urmărește
7 afișări

Corlăţean a afrmat că ştie din discuţiile cu colegii din PSD cum a decurs dialogul între Traian Băsescu şi reprezentanţii social-democraţilor.

Potrivit relatării lui Corlăţean, după ce deputatul PSD Florin Iordache a "argumentat" că dosarele deschise împotriva unor lideri PSD sunt politice, preşedintele Băsescu a ieşit din sală.

"Traian Băsescu nu a răspuns. A făcut o pauză, fără să răspundă, după care a ieşit din sală pentru zece minute şi a verificat, fie direct, răsfoind dosarele, fie consultându-se telefonic, după care s-a întors şi le-a aruncat în faţă o minciună că dosarele sunt deschise de colegi din PSD", a declarat senatorul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu le-a declarat, pe 17 februarie 2009, reprezentanţilor PSD, la întâlnirea pe tema Justiţiei, că dosarele lui Adrian Năstase au la bază plângeri ale unor membri PSD şi a afirmat că le va face publice dacă social-democraţii vor mai acuza caracterul politic al acestora, potrivit stenogramei întâlnirii.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului i-a acuzat, luni, pe Mircea Geoană şi Adrian Năstase, în contextul informaţiilor Wikileaks privind dosarele fostului premier, că distorsionează afirmaţiile preşedintelui, el punând la dispoziţia MEDIAFAX fragmentul din stenograma şedinţei din februarie 2009.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că telegrama atribuită Ambasadei SUA şi care ar fi fost obţinută de Wikileaks, în care se relata o discuţie între Băsescu şi Geoană, din 2009, arată că dosarele împotriva lui au fost politice.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a confirmat, luni, întâlnirea cu Traian Băsescu în timpul căreia s-a discutat despre dosarele lui Adrian Năstase.

În 17 februarie 2009 a avut loc, la Palatul Cotroceni, o întâlnire a presedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul reformei justiţiei, care a vizat o analiză a măsurilor necesare la acel moment astfel încât România să îşi îndeplinească obligaţiile asumate prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

Invitaţia a fost adresată preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prim-ministrului Emil Boc, vicepremierului Dan Nica, ministru al Administraţiei şi Internelor, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, preşedintelui Curţii Constituţionale, Ioan Vida, preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Dimitrie Bogdan Licu, preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, preşedinţilor comisiilor juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, şi Senat, Toni Greblă, precum şi reprezentanţilor conducerii coaliţiei aflate la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici