- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.09.2012, 19:42)
- Marius Fratila ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean speră ca raportul Comisiei de la Veneţia să nu fie folosit în campania electorală
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, după întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, că speră ca opinia acesteia privind situaţia constituţională din România să fie echilibrată şi să nu fie folosită în campania electorală din această toamnă.
Urmărește
966 afișări
Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Ministrul Titus Corlăţean a precizat că aşteaptă cu interes Opinia Comisiei de la Veneţia, exprimându-şi speranţa că aceasta va fi una echilibrată şi nu va fi folosită în scop politic în campania electorală din România", se menţionează într-un comunicat transmis MEDIAFAX de MAE.
De asemenea, MAE precizează că vizita la Bucureşti a delegaţiei Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia) pregăteşte Opinia solicitată în luna iulie 2012 de către secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, şi de premierul Victor Ponta, cu privire la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului pentru modificarea Legii nr. 62/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, respectiv, a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Potrivit comunicatului MAE, Corlăţean a făcut "o prezentare succintă a argumentelor care au fundamentat măsurile recente ale autorităţilor române, accentuând asupra conformităţii acestora cu Constituţia României şi standardele europene".
Şeful diplomaţiei a arătat şi că "toate actele politice au făcut obiectul controlului Curţii Constituţionale, ale cărei decizii au fost respectate de către toţi actorii politici, motiv pentru care orice alegaţie cu privire la pretinsa «lovitură de stat» este total nefondată".
Totodată, ministrul de Externe a reiterat "şi cu această ocazie angajamentul autorităţilor române cu privire la respectarea statului de drept şi a valorilor democratice".
El a amintit, în acest sens, poziţia adoptată de Guvern şi premierul Ponta cu privire la respectarea hotărârii CC din 21 august referitoare la rezultatele referendumului din 29 iulie, precum şi apelul adresat la 31 iulie în sensul respingerii oricăror presiuni exercitate asupra CC şi a judecătorilor acesteia.
Corlăţean a subliniat şi deschiderea autorităţilor române faţă de eventualele sugestii ale acesteia în procesul de revizuire a Constituţiei, el reamintind rolul fundamental al Comisiei de la Veneţia în elaborarea cadrului constituţional şi normativ şi în crearea şi consolidarea instituţiilor democratice româneşti.
Conform comunicatului MAE, discuţiile ministrului Corlăţean cu delegaţia Comisiei de la Veneţia "s-au înscris în contextul mai larg al dialogului convenit recent de ministru şi preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, cu privire la evoluţiile politice recente din România, fiind totodată, o continuare a foarte bunelor relaţii de cooperare stabilite cu acest organism după 1989".
Delegaţia de experţi ai Comisiei de la Veneţia se află luni şi marţi la Bucureşti. Conform Comisiei de la Veneţia, vizita are loc în contextul pregătirii unei opinii privind situaţia constituţională din România şi OUG care amendează Legea Curţii Constituţionale şi Legea referendumului.
Delegaţia de experţi a Comisiei de la Veneţia este formată din Sergio Bartole (membru supleant, Italia), Hanna Suchocka (membru, Polonia, vice-preşedintă a Comisiei de la Veneţia) şi Kaarlo Tuori (membru, Finlanda, vice-preşedinte al Comisiei de la Veneţia) şi este însoţită de şeful Secretariatului acesteia, Thomas Markert, şi de şeful diviziei pentru justiţie şi asistenţă constituţionale din cadrul Secretariatului Comisiei, Schnutz Dürr.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe