Covasna: Cinci mii de semnături strânse pentru înregistrarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal

Cincii mii de semnături de susţinere au fost strânse, până în 15 martie, în judeţul Covasna, pentru înregistrarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA), în cadrul unei campanii iniţiate de CNMT la începutul lunii februarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2 afișări

Directorul executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) Covasna, Nemes Elod, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că cinci mii de semnături de susţinere pentru înregistrarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA) au fost strânse, până în 15 martie, în judeţul Covasna, astfel că targetul de patru mii de semnături a fost depăşit.

Nemes Elod a precizat că cele mai multe semnături, respectiv 2.500, au fost strânse în zona municipiului Sfântu Gheorghe, în scaunul Sepsi.

"Astfel, judeţul Covasna şi-a îndeplinit cele asumate. Noi ne-am propus să adunăm patru mii de semnături până în 15 martie, dar le-am depăşit cu o mie", a spus directorul executiv al CNMT Covasna.

CNMT Covasna şi-a propus să strângă cel puţin 2.000 de semnături în zona municipiului Sfântu Gheorghe (Scaunul Sepsi), 1.200 în zona municipiului Târgu Secuiesc ( Trei Scaune de Sus), 500 în zona oraşului Baraolt (Scaunul Erdovidek) şi 300 în zona oraşului Covasna (Scaunul Orbai).

Delegaţii la Adunarea generală a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au votat, în decembrie anul trecut, la Odorheiu Secuiesc, hotărârea privind înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA).

Potrivit hotărârii, acest partid se înfiinţează pentru reprezentarea intereselor politice ale comunităţii maghiare din Ardeal.

Preşedintele CNMT, Laszlo Tokes, declara că cel de-al treilea partid maghiar, Partidul Popular Maghiar din Ardeal, va fi înfiinţat ca alternativă la UDMR, nu împotriva Uniunii, care şi-a uitat "menirea sfântă" şi a devenit un "partid-balama".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici