- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.09.2012, 23:20)
- Departamentul Politic , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creţu: Reding va fi la dezbaterea din PE privind România, nu va fi cea mai comodă ipostază pentru ea
Vicepreşedintele PSD Corina Creţu scrie, pe blogul său, că la dezbaterea din PE privind situaţia din România va participa şi comisarul Viviane Reding, care nu se va afla în cea mai comodă ipostază, pentru că i se va spune că sprijină făţiş un partid şi un preşedinte care aduc atingere democraţiei.
Urmărește
1024 afișări
Viviane Reding (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În opinia europarlamentarului PSD, dezbaterea de săptămâna viitoare din PE este o bună ocazie pentru PSD şi PNL de a prezenta "adevărul" colegilor din PE, care au aflat despre evenimentele din România "pe căi mijlocite de interesele unora din popularii europeni".
"La dezbateri va participa şi comisarul Viviane Reding şi nu cred că va fi cea mai comodă ipostază în care se va afla. Probabil că nu-i va conveni când i se va spune că sprijină făţiş un preşedinte şi un partid care au adus şi aduc atingere atât democraţiei, cât şi independenţei justiţiei", adaugă Corina Creţu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Ea menţionează că miercuri a avut loc, în grupul socialiştilor şi democraţilor din PE, o discuţie despre suspendarea lui Traian Băsescu şi referendum.
"Am prezentat, împreună cu alţi patru colegi din delegaţia PSD, modul în care s-au desfăşurat evenimentele în această vară. A fost o discuţie deschisă, în care ne-am asumat deficitul de comunicare, în condiţiile în care numai România şi Slovacia cunosc, în UE, acest tip de procedură de suspendare de către Parlament a preşedintelui ales prin vot popular, în vreme ce în jumătate din statele membre nu există deloc posibilitatea suspendării şefului statului. Le-am explicat colegilor noştri cât de importantă este această prevedere constituţională în contextul fragilităţii democraţiei după decenii de dictatură, în care cetăţenii n-au avut nici o posibilitate de a-şi sancţiona conducătorii", precizează Creţu.
În opinia sa, discuţia de săptămâna viitoare despre situaţia din România trebuie să vizeze în special "modul în care reprezentanţi ai Comisiei Europene, aşadar ai intereselor cetăţenilor UE, au abdicat de la rolul lor şi s-au implicat partizan, incorect şi brutal în viaţa politică a unui stat membru".
"În consecinţă, mulţi români s-au văzut obligaţi să renunţe, dezamăgiţi, la opţiunea pro-europeană, până nu de mult aflată la cote record comparativ cu celelalte ţări ale UE. Nimeni nu e atât de naiv încât să accepte intervenţia într-un proces politic intern, democratic, sub pretextul „valorilor europene”, dar, de fapt, pentru a promova ambiţii particulare şi interese de grup politic", mai scrie vicepreşedintele PSD.
Corina Creţu susţine că "cea mai mare greşeală pe care ar putea să o facă acum cineva, inclusiv la Bruxelles, este să ignore votul exprimat de 9 din 10 români". "Este un vot categoric ce sancţionează eşecul unei guvernări şi al unui mod de a face politică bazat pe clientelism, diversiune şi abuz de putere. Sper că există încă suficientă luciditate în rândul dreptei europene încât să înţeleagă ce consecinţe imprevizibile şi grave poate avea umilirea alegătorilor unei ţări, într-o manieră întâlnită doar pe vremea celeilalte uniuni...", încheie ea.
Conferinţa preşedinţilor din PE a aprobat solicitarea făcută de PPE ca în 12 septembrie, în cursul după-amiezii, deputaţii europeni să dezbată situaţia politică din România, după ce ascultă poziţiile exprimate de CE şi de preşedinţia Consiliului UE, anunţă prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda.
El precizează că PE a decis ca dezbaterea să nu fie însoţită şi de o rezoluţie.
Conform prim-vicepreşedintelui PDL, grupurile politice din Parlament vor avea posibilitatea de a-şi exprima poziţia referitoare la "criza regimului de la Bucureşti".
"Am solicitat să intervin în dezbatere. Dacă voi avea timp de vorbire, voi exprima punctul de vedere al cetăţenilor români care nu sunt complexaţi de identitatea lor europeană, ci - dimpotrivă - o consideră o sporire a condiţiei lor politice", precizează Preda pe blogul său.
Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, că BPN al PDL le-a solicitat membrilor delegaţiei române la PE să încerce introducerea pe ordinea de zi a sesiunii plenare a PE de săptămâna viitoare a unei declaraţii a Comisiei Europene despre situaţia Guvernului Ponta în România.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 00:47
-
astăzi, 00:46