Cristian Popescu Piedone le-a spus jurnaliştilor că este nevinovat şi aşteaptă verdictul final al instanţei

  • Cristian Popescu Piedone a vorbit cu jurnaliştii înainte de a intra la Curtea de Apel Bucureşti.
  • Noul primar al Sectorului 5 a spus că e nevinovat.
  • Piedone a fost condamnat, în primă instanţă, la peste opt de ani închisoare cu executare în dosarul Colectiv.
Urmărește
585 afișări
Imaginea articolului Cristian Popescu Piedone le-a spus jurnaliştilor că este nevinovat şi aşteaptă verdictul final al instanţei

Cristian Popescu Piedone le-a spus jurnaliştilor că este nevinovat şi aşteaptă verdictul final al instanţei

La aproape un an de la decizia în primă instanţă, a început judecarea apelului în dosarul Colectiv. Primul termen dintr-o serie de cinci are loc la această oră, iar la Curtea de Apel Bucureşti se află şi Cristian Popescu Piedone, inculpat în dosar.

Noul primar al Sectorului 5 le-a spus jurnaliştilor că este nevinovat şi că aşteaptă o decizie definitivă.

Cristian Popescu Piedone: Sunt un om integru. Eu mă uit în sus şi nu voi lăsa capul jos atâta timp cât mă simt nevinovat.

Cristian Popescu Piedone şi-a dat demisia din funcţia de primar al Sectorului 4 pe 4 noiembrie 2015, la câteva zile după tragedia de la Colectiv, atunci când mii de oameni i-au cerut în stradă demisia pentru că a dat autorizaţie de funcţionare clubului în care s-a produs tragedia.

Între timp, Piedone a primit o condamnare de opt ani şi jumătate de închisoare, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu, după ce a eliberat autorizaţii de funcţionare către acest club.

”Dacă în club erau şi copiii mei aş fi spus la fel, că nu am greşit”, le-a spus Piedone judecătorilor, anul trecut.

În decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dat pedepse cu închisoarea, cumulat, de 115 ani de închisoare, pentru persoanele responsabile de tragedia din octombrie 2015. Pe lângă Cristian Piedone, au primit condamnări patronii clubului Colectiv, funcţionari din primărie, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii. Decizia instanţei a fost atacată cu apel de persoanele condamnate şi procurori.

În luna iunie, judecătorii de la instanţa supremă au respins solicitarea făcută de o parte dintre rudele victimelor din incendiul de la Colectiv. Aceştia au cerut instanţei să oblige procurorii să finalizeze mai repede cercetările în dosarul tratamentului primit de răniţi.

În motivarea sentinţei Tribunalului Bucureşti, judecătorii arată că tragedia din Colectiv este rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ. Magistraţii au fost de părere că atitudinea ulterioară a unor inculpaţi denotă cinism, rea-credinţă şi lipsă de respect faţă de suferinţele uriaşe ale victimelor.

”Tragedia de la clubul Colectiv este rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ, în raport cu un cadru legislativ care, chiar dacă nu era perfect, oferea instrumente previzibile/predictibile de evitare, pentru un cetăţean cu o cultură medie", scrie în motivare. Mai mult, magistraţii spun că inculpaţii au adoptat o atitudine de negare şi au invocat vinovăţia altor persoane şi a unor instituţii ale statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici