Cristian Preda: Antonescu, contaminat cu bolile cronice ale stângii; Năstase, ideologul opoziţiei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, luni, pe blogul său, că liderul PNL, Crin Antonescu, s-a contaminat cu bolile cronice ale stângii, iar Adrian Năstase a ajuns, din mentorul lui Victor Ponta, ideologul opoziţiei.

3 afișări

"Atunci când a încheiat alianţa care a transformat PNL în satelitul PSD, Crin Antonescu spunea că peneliştii nu îşi vor pierde identitatea. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu toţi membrii PNL, dar ceea ce se petrece cu Crin Antonescu e destul de clar. Se cheamă contaminare cu bolile cronice ale stângii", scrie Preda pe blog.

El menţionează că un exemplu în acest sens este recenta propunere a "fruntaşului liberal" de a condiţiona votul românilor din străinătate de plata impozitelor în ţară.

"Dintr-un foc, două lovituri date liberalismului şi democraţiei. În primul rând, o condiţionare a votului de plata impozitului reprezintă o întoarcere la vremea care a precedat anul 1919, data introducerii votului universal (masculin) în România. În al doilea rând, e vorba de discriminare: românii din ţară care nu plătesc impozite ar putea vota, în vreme ce românii din afară - nu", adaugă europarlamentarul PDL.

Cristian Preda menţionează că vorbeşte despre "contaminare", pentru că i se pare că la mijloc este vorba despre "furia" împotriva celor care au votat masiv în favoarea actualului preşedinte.

"E foarte probail ca Antonescu să fi luat microbul urii faţă de românii din străinătate de la Adrian Năstase, cel care a atribuit eşecul său din 2004 votului cetăţenilor din afara României. Las la o parte eroarea de interpretare (votul oricărui cetăţean e egal cu al celorlaţi, indiferent de domiciliu), pentru a reţine doar persistenţa acestei uri. Năstase nu-i iartă nici acum, la aproape 7 ani după eşecul său, pe cetăţenii care nu l-au votat. Crin Antonescu e cel care exprimă gândurile ascunse ale fostului premier, stigmatizându-i pe românii de afară cu speranţa ca ei să nu mai voteze. Cu o portavoce atât de bine plasată în sondaje, Adrian Năstase a ajuns - iată! - din mentorul lui Victor Ponta, ideologul opoziţiei", mai scrie Preda.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că merită dezbătută condiţionarea dreptului de vot al românilor care nu trăiesc în ţară de plata "a cel puţin unui impozit" în România, potrivit unui interviu acordat publicaţiei italiene "gazetaromaneasca.com", preluat de "Gândul".

Antonescu susţine că subiectul merită dezbătut, în contextul în care "alegerea lui Băsescu a fost decisă de voturile din străinătate, dar consecinţele nu le suportă aceştia, ci românii din ţară".

Contactat de "Gândul", Antonescu a confirmat afirmaţia, insistând asupra faptului că este "doar o ipoteză care merită dezbătută".

În legătură cu proiectul votului prin corespondenţă, pregătit de MAE pentru românii din străinătate, Crin Antonescu spune că PNL nu se opune, dar că se teme că partidul aflat la putere va folosi sistemul pentru a frauda alegerile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici