Cristian Preda, apostrofat de membrii CNC al PDL, discursul său fiind întrerupt de Boureanu

Discursul susţinut, sâmbătă, de europarlamentarul Cristian Preda în faţa membrilor CNC al PDL a fost întrerupt de vicepreşedintele Cristian Boureanu, aşezat imediat în stânga tribunei, vorbitorul oprindu-se şi răspunzându-i, în timp ce era apostrofat şi din sală.

Urmărește
4 afișări

Preda şi-a început discurusul opinând că argumentul care a fost avansat în discuţia de la BPN al PDL şi în Comisia de statut, potrivit căruia nu e bine să fie adoptată decizia de suspendare automată a cuiva trimis în judecată pentru că în acest fel s-ar pierde un număr de primari, nu este unul care să facă decizia CNC.

"Eu personal, dacă e să alegem între 100 sau 200 de primari care ar fi trimişi în judecată şi care, ne temem noi, odată excluşi s-ar duce la opoziţie, nu ar avea tăria de a rămâne în cadrul organizaţiei - dacă ăsta e argumentul - atunci vă spun că în locul a 200 de primari atât de fragili din cauza corupţiei şi a lipsei de loialitate cred că ar trebui să ne gândim cum am putea lua 200.000 de voturi", a spus Cristian Preda.

El a fost apostrofat, în acest moment al discursului, de mai mulţi membri ai CNC din sală, iar vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, aşezat imediat în stânga tribunei, i s-a adresat personal europarlamentarului.

"E vorba despre cazurile de corupţie, Cristian Boureanu. Ceea ce am cerut este o soluţie procedurală nu pentru a-i sancţiona pe cei care, la reclamaţia opoziţiei, ar fi excluşi", i-a răspuns Preda lui Boureanu, întrerupându-şi astfel discursul.

"Automat, pentru toată lumea...", i-a răspuns Boureanu, în rumoarea stârnită printre membrii CNC al PDL.

"Daţi-mi voie să explic această opţiune. Dacă unii dintre dumneavostră aleg complicitatea tăcută cu oricine este acuzat, inclusiv cu cei care sunt acuzaţi pe bună dreptate, eu n-o aleg", a continuat Preda. "Eu prefer 200.000 de voturi, două milioane de voturi de la cei care în această ţară cred în integritate", a adăugat europarlamentarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici