- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.09.2012, 09:01)
- Marius Fratila ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristian Preda, despre avizul negativ pentru Leonard Orban: PPE nu agreează candidaturile guvernamentale la Curtea Europeană de Audit
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, pentru MEDIAFAX, că votul negativ al popularilor europeni la audierea lui Leonard Orban se explică prin faptul că PPE nu agreează de principiu candidaturile guvernamentale, adăugându-se şi impresia proastă a popularilor faţă de Guvernul Ponta.
Urmărește
649 afișări
Cristian Preda, despre avizul negativ pentru Leonard Orban: PPE nu agreează candidaturile guvernamentale la Curtea Europeană de Audit (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Ştiam că PPE este nemulţumit pentru că nu agreează de principiu candidaturile guvernamentale. PPE nu are deloc o impresie bună despre acest Guvern de la Bucureşti şi atunci s-a suprapus reticenţa faţă de candidaturi guvernamentale peste impresia defavorabilă, negativă, faţă de Guvernul Ponta", a declarat Preda, pentru MEDIAFAX, care a ţinut să sublinieze că el nu a fost la vot şi nu e la curent cu posibile voturi ale unor eurodeputaţi PDL împotriva lui Orban.
Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că Orban, cu experienţa sa, ar fi trebuit să ştie că nu sunt agreate de principiu candidaturile guvernamentale pentru funcţii la Curtea Europeană de Audit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul lasă educația în urmă. Ce se întâmplă cu legile educației
-
Antreprenorii din HoReCa şi agentiile de turism cer Guvernului să renunte la planul de a elimina tichetele de vacantă, măsură ce ar duce la scăderea cu 30-40% a veniturilor din turism şi ar impacta negativ o serie de industrii conexe
-
„Tarife până la capăt”. Donald Trump ameninţă UE cu tarife vamale dacă nu va cumpăra gaz şi petrol american
-
Drulă: Ăştia sunt înţeleşi. Un teatru ieftin, PSD şi PNL vor face un Guvern până la Crăciun
"Ori nu ştia acest lucru şi e un argument în plus pentru votul de respingere, ori ştia şi nu le-a spus celor de acasă care l-au susţinut", a spus Preda.
De asemenea, eurodeputatul PDL a subliniat că România nu a pierdut locul său la Curtea Europeană de Audit, iar Orban nu e singurul care ar putea să ocupe acest post.
Preda a ţinut să sublinieze că, în condiţiile în care România a mai avut probleme şi în 2006 cu nominalizarea liberalului Varujan Vosganian pentru un post de comisar european, premierul Ponta ar fi trebuit să cântărească mult mai bine candidatura pentru acest post de la Curtea de Audit de la Luxemburg, iar pentru viitoarea nominalizare ar fi bine să facă o consultare mai largă, inclusiv cu europarlamentarii români.
"Să se consulte în general şi cu europarlamentarii europeni. De când e Ponta prim-ministru şi de când e Orban ministru, nu ne-au invitat la niciun fel de discuţii pe probleme europene. E o fractură. MAE e în aceeaşi situaţie. De când au venit Marga şi acum Corlăţean, niciunul dintre aceşti miniştri nu ne-a dat niciun semn, nu au fost discuţii cu noi. E o ruptură anormală, dincolo de chestiunea apartenenţei politice, este o latură instituţională care trebuie luată în considerare. Mi se pare iresponsabil, e o atitudine care nu face bine. Nu face bine ca prim-ministrul să se certe cu europarlamentarii prin televizor, cum a făcut cu mine şi doamna Macovei. Nu e firesc, un asemenea element explică accidente de tipul acestui vot la adresa lui Orban", a concluzionat Preda.
Orban a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, el primit 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".
Citeşte şi:
Leonard Orban, respins de Comisia de control bugetar din PE pentru Curtea Europeană de Audit: Nu mă aşteptam la un aviz negativ
Cătălin Ivan, liderul delegaţiei de europarlamentari ai PSD şi membru al Comisiei respective, a declarat, pentru MEDIAFAX, că grupurile socialist şi liberal au votat favorabil lui Orban, însă voturile împotrivă au venit din partea popularilor europeni, printre aceştia numărându-se şi unii europarlamentari români de la PDL.
Citește pe alephnews.ro: Trump amenință UE cu un război comercial, dacă nu cumpără petrol și gaze: „It is TARIFFS all the way”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Diplomația Statelor Unite revine în Siria: Prima vizită americană oficială la Damasc după mai bine de un deceniu
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
CANCAN.RO
Un român și-a transformat DACIA 1300 într-o mașină a viitorului. L-a costat o avere dar și-a văzut visul împlinit. Ce performanțe are acum
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:54
-
astăzi, 12:52